Във връзка с изказванията, изречени от настоящия кмет на район

...
Във връзка с изказванията, изречени от настоящия кмет на район
Коментари Харесай

Витоша Бистрица с изявление относно лъжите на кмета Николай Гюгов

Във връзка с изявленията, изречени от сегашния кмет на регион Панчарево - Николай Гюров, управлението на Витоша Бистрица излезе с публична позиция на клубния уебсайт, с цел да отбрани правата си.

"Уважаеми другари и съидейници!

През годините Сдружение “Футболен клуб Витоша Бистрица” не считаше за належащо и неведнъж се въздържаше да упражни правото си да разяснява всевъзможни спекулации, погрешни изявления и изказвания, свързани със спортния клуб! С актуалната позиция бихме желали да преустановим всевъзможни изказвания, с които се вършат опити да се обезценят дългогодишните старания, труда и персоналните достижения от страна на управлението на футболния тим по отношение на новоизградената спортна база в село Бистрица.

За да сме по-конкретни, ще разясним, че преди по-малко от месец, като част от предизборната акция на сегашния кмет на регион Панчарево – Николай Гюров, същият си е разрешил на среща с група поданици от региона и в отразен обществен видео материал да насочи откровени неистини, потвърждавайки, че е взел участие и има принос в процеси, свързани със стопанисването и ръководството на спортния комплекс (стадиона) в Бистрица.

Още по-непочтено и с липса на всевъзможни морални устои, само че евентуално за продобиване на симпатизанти и в търсене на 2 мин. предизборна популярност е изявлението на същия, че има принос и в препроектирането на централната естрада, която след това е намерила своята реализация! В резултат от изречените неистини и крайната ни непоносимост към подправени герои се постанова да разясним следните условия:

– през 2013 година, по отношение на Решение на Столичен общински съвет, Сдружение “ФК Витоша Бистрица” взе участие в обществена процедура (конкурс), извършена от притежателя на парцела (Столична община);
– при заложени характерни конкурсни условия и като единствен участник в състезанието с препоръчана капиталова стратегия, поехме ангажимент да изградим спортна инфраструктура, без да имаме искания за вещни права върху градежите и същите да се запишат в активите на Столична община;
– при следните условия се подписа и контракт за наем сред двете страни в размер на хиляди лв. наем, като в цената не влизат настоящите разноски и такси за поддръжка на парцела и други сдружения!

Подчертаваме контракт за наем и капиталова стратегия, които са основата на договорни връзки, които седем години по-късно към момента са казус в историята на Столична община!!! В осъществяване на същите и според българското законодателство, съобразено и с изискванията на УЕФА и ФИФА за спортни обекти, управлението на ФК Витоша (Бистрица) разпореди за лична сметка задание и план (от три етапа) за:

– създаване на зрителски трибуни и санитарни пространства за посетители и домакини;
– допълващо спортно игрище;
– обслужваща постройка за потребностите на футболния клуб;
– съвременно осветяване с очакван генератор за ел. сила.

Разбира се, с цел да сме още по-конкретни ще отбележим, че Николай Гюров, НЕ е част от управлението на футболния клуб!

Към сегашния миг спортната инфраструктура е осъществена и въведена в употреба. Вероятно и доста комфортно събитие за търсене на персонален и политически дял посредством използуване и омаловажаване напъните на нашата спортна организация! Ясно заявяваме, че не желаем да бъдем намесвани в политически фалш и надпреварвания, без да търсим извинения, тъй като те се дължат на излъганите! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР