Във Великобритания се проведе първият официален парад по случай рождения

...
Във Великобритания се проведе първият официален парад по случай рождения
Коментари Харесай

Първи официален парад по случай рождения ден на крал Чарлз Трети

Във Англия се организира първият формален церемониал по случай рождения ден на новия монарх крал Чарлз Трети.

Той се появи яздейки кон, с цел да инспектира бойците. Церемонията се провеждана всяка година от 1760 година С появяването си 74-годишният Чарлз възроди традиция, от която майка му кралица Елизабет се отхвърли през 1986 година, когато беше на 60-годишна възраст. Монархът бе посрещнат с кралски привет и извърши ревизия на бойците пред 8000 фенове, следван от принц Уилям, сестра си принцеса Анна и брат си херцога на Единбург, също на коне. Кралицата и принцесата на Уелс ги следваха в карета. След това Чарлз се върна в Бъкингамския замък, откъдето дружно със своето семейство следи прелитането на към 70 военни самолета и хеликоптера.

Парадът се състоя единствено няколко седмици след коронацията на Чарлз на 6 май - друга гала, в която бойци маршируваха в алени палта и шапки от меча кожа в центъра на Лондон под звуците на музика, изпълнявана от военни оркестри.

Чарлз стана крал, когато майка му кралица Елизабет умря на 96-годишна възраст предишния септември. Парадът отбелязва формалния рожден ден на английския монарх и нормално се организира през юни. Действителният рожден ден на Чарлз е на 14 ноември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР