Във Великобритания остават в сила очакванията, че пътуванията в чужбина

...
Във Великобритания остават в сила очакванията, че пътуванията в чужбина
Коментари Харесай

Във Великобритания чакат отпадането на забраните за пътуване, готвят цветни списъци

Във Англия остават в действие упованията, че пътуванията в чужбина ще бъдат възобновени на 17 май, като се допуска, че в „ зеления лист “ от тази дата ще попаднат към 30 дестинации, само че България не е измежду тях.

Списъкът, направен на " правилото на светофара ", ще стане прочут през първата седмица на май. Съгласно „ пътната карта “ на Борис Джонсън за излизане от локдауна всички ограничавания би трябвало да отпаднат на 21 юни, като опитващите се да отидат на отмора в чужбина преди тази дата могат да бъдат санкционирани 5 000 паунда.

Правителството обаче изрази оптимизъм, че за някои страни възбраната може да отпадне още на 17 май. След следващото разхлабване на ограниченията с отварянето на всички магазини, фризьорските салон, фитнес залите, пъбовете и заведенията за хранене няма сведения за увеличение на случаите на заразявания и министър председателят не вижда учредения да не бъде спазена „ пътната карта “.

За 30-те страни, които ще попаднат в „ зеления лист “ няма да се изисква от идващите от тях да се карантинират на Острова. В листата се чака да попаднат страни като Израел, Мароко, Португалия, Малдивите, редица страни от Карибския басейн и доста от английските презморски територии.

За този лист обаче не се класират някои желани от британците дестинации като Франция и Испания. В него не попада и България, която сега е в „ жълтия лист “ на изчакващите.

В същото време нови страни попадат в „ аления лист “. От през днешния ден идващите от Индия британци и ирландци или имащи право на престой на Острова ще би трябвало да се самоизолират в утвърдени от управляващите хотели.

На всички останали е неразрешено да пътуват от Индия. Това е по отношение на увеличаващите се случаи на инфектирани с индийския вариант на ковид и тревожната обстановка в самата Индия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР