Във Велико Търново никой не иска да поеме отговорността за

...
Във Велико Търново никой не иска да поеме отговорността за
Коментари Харесай

Никой не поема отговорност за машинния вот във Велико Търново

Във Велико Търново никой не желае да поеме отговорността за разменените преференции в листата на една от обединенията, поради което по обед с решение на Централната изборна комисия беше спряно машинното гласоподаване в 313 секции в региона, съобщи БНР.

" Софтуерната неточност с пренареждането на преференциите в листата на една от обединенията е можела да бъде открита или при инсталирането на машините в деня за размисъл, или с стартирането им тази заран и разпечатването на по този начин наречения нулев протокол, само че никой не е обърнал внимание ", уточни ръководителят на РИК Велико Търново Десислава Йонкова.

„ Самият протокол е към два метра. Никой не е правил тази инспекция да види това, което е излязло от машината, дали е равно на това, което е на таблото пред помещението ", изясни тя пред националното радио.

Нина Андреева и Ивелина Атанасова са ръководители на секционни комисии и обявиха, че не са били инструктирани да вършат тази инспекция. „ В образованието на никое място не пишеше, че толкоз задълбочено би трябвало да прегледаме преференциите “, обявиха те. „ Това фактически е информация, която ни беше спестена “, показаха ръководителите на секционни комисии.

Избирателите са разочаровани, че гласоподават единствено с хартиена бюлетина. „ Щях да гласоподавам машинно, обаче в тази ситуация гласоподавам хартиено “, споделиха жители.

Подадените машинно гласове ще бъдат зачетени, обявиха от Районната изборна комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР