"Във вътрешен план новата администрация на Байдън няма да успее

...
"Във вътрешен план новата администрация на Байдън няма да успее
Коментари Харесай

Наш дипломат със страхотна прогноза за визите и САЩ след Байдън

"Във вътрешен проект новата администрация на Байдън няма да успее бързо да сплоти нацията. Има разлом, води се следствие на силовия уред. Имаме 75 млн. дали своят вот за Байдън, 74 за Тръмп. Байдън е събралият най-вече гласове президент в историята ".

Това сподели Димитър Гърдев, посланик и специалист по интернационалните връзки и сигурност, представен от Нова телевизия.

По думите му вътрешните въпроси в Съединени американски щати ще бъдат заляти с пари, какъвто е и проекта за предоставяне на трилиони за пандемията, в опит да се потуши вътрешното напрежение.

А сигурността, защитата и външната политика са написаните цели на американския президент.

"Ще се търсят способи за влияние върху Китай, освен стопански, може и да има чисто боен напън. Ще бъде употребен и Тайван, ще има спор ", разяснява Гърдев.

Той счита, че контракта за стратегическа агресивност и въоръжение ще бъде преразгледан, само че и продължен с една година.

Според него Байдън ще има потребност от Европа като съдружник, тъй като ще има прилепяне с изключение на на Китай, и на Русия. Ще има стопляне на връзките Съединени американски щати - Европейски Съюз.

Да не се концентрира върху местни съюзи, а върху НАТО, прикани специалистът.

По време на Байдън може да отпаднат визовите ограничавания за България, допусна Гърдев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР