Във Франция открай време съществува традиция при обръщането на палачинка

...
Във Франция открай време съществува традиция при обръщането на палачинка
Коментари Харесай

Във Франция намислят желание с палачинка

Във Франция от много време съществува традиция при обръщането на палачинка в тигана да се намисли предпочитание. Ако с едната си ръка човек държи дръжката на тигана, а с другата – монета, желанието ще се сбъдне.

Най-голямата палачинка в света е била с диаметър петнадесет метра, дебелина съвсем три сантиметра и е тежала три тона. Тя е била изпържена в Роучдейл, Манчестър.

В Англия се вършат палачинкови надбягвания, при които доста хора се състезават, като тичат и по едно и също време подмятат горещи палачинки върху тигани.

Първото палачинково надпреварване се е състояло в далечната 1445 година. В Русия е съществувал обичаят да се дава палачинка на жена преди раждането, а по време на заравяне хората се черпели с палачинки.

За да не се образуват бучки по време на приготвянето на тестото за палачинки, е добре да се добави малко сол в млякото и то авансово да се разбърка добре.

 Палачинки със Сладко

За да извършите тънки палачинки, които като че ли са дантелени, не използвайте студени яйца и студено мляко. Извадете продуктите от хладилника и ги оставете да престоят известно време.

За идеалните палачинки ще ви трябват една чаена чаша брашно, четири жълтъка, четири белтъка, две чаени чаши прясно мляко, три супени лъжици разтопено краве масло, щипка сол, щипка захар.

Разтопеното масло разбийте със суровите жълтъци и захарта, разредете с прясното мляко и като непрекъснато разбърквате, прибавете брашното, до момента в който се получи течно тесто.

Тогава прибавете авансово разрушените белтъци и посолете. Изливайте на тъничък пласт върху незначителен мощно нагорещен тиган, който сте намазали с олио благодарение на срязан картоф.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР