Във финландските училища идва революция. Министърът на образованието Марьо Килонен обяви,

...
Във финландските училища идва революция.
Министърът на образованието Марьо Килонен обяви,
Коментари Харесай

Финландия премахва учебните предмети от образователната система

Във финландските учебни заведения идва гражданска война.

Министърът на образованието Марьо Килонен разгласи, че съгласно нея децата учат по система, която е основана на жанр от началото на 20-и век, който към този момент не е удобен и не дава отговор на модерния свят, в който живеем. Тя мощно има вяра, че потребностите ни са се трансформирали и ние също би трябвало да се приспособяваме към новия метод на мислене и развиване.

Големите промени ще включват унищожаване на образователните предмети, които ще бъдат заместени от проучване на самостоятелни събития и явления.

Това значи, че учениците към този момент няма да имат обособени предмети като математика, география и история, а ще учат за събития, като Втората международна война, от вероятностите на математиката, географията и историята.

Новата система, която би трябвало да влезе в приложимост през 2020г, ще бъде показана на 16-годишните възпитаници, което значи, че откакто завършат първичното проучване на предметите, ще могат сами да изберат за кое събитие или феномен да учат, въз основа на техните ползи и бъдещи проспекти.

Идеята в това е да бъдат отстранени нежеланите предмети, от които учениците няма да имат изгода за своето бъдеше и упоритости.

Финландската просветителна система предизвиква груповата работа, което значи, че учениците ще работят дружно в дребни груби, а няма да седят на самостоятелни чинове и да им преподава един преподавател.

Новата система ще изисква всички учители да са съгласни с въвеждането й и да се приспособяват към измененията, като към този момент към 70% от учителите в Хелзинки са почнали да се готвят за новия жанр на преподаване.

Финландия може да се похвали с една от най-хубавите просветителни системи в света и се счита, че тези промени са следващата крачка напред за по-доброто бъдеще на децата.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР