Министерството на вътрешните работи на Дагестан съобщи, че неизвестни лица

...
Министерството на вътрешните работи на Дагестан съобщи, че неизвестни лица
Коментари Харесай

ISW: Ислямският екстремизъм надига глава в Кавказ

Министерството на вътрешните работи на Дагестан заяви, че незнайни лица са разкрили огън по съветска православна черква и синагога в Дербент към 18:00 ч. локално време, а по-късно заяви, че в границите на същия час друга група незнайни лица са разкрили огън по пост на пътната полиция в Махачкала (на 120 км северно от Дербент).

Съобщава се и за пожар в синагога в Махачкала, макар че съветските публични източници не удостоверяват второ нахлуване против синагога.

След началото на нападенията Дагестан разгласи режим за битка с тероризма, а съветските правоприлагащи органи убиха петима от нападателите и раниха шестима.

Кадри от обществените медии демонстрират по какъв начин съветските правоприлагащи органи задържат двама обвинени на публичен плаж в Махачкала, откакто те видимо са избягали от мястото на стрелбата.

Руските медии оповестяват, че при нападенията са починали седем чиновници на правоприлагащите органи, духовник и църковен надзирател, а още 25 души са били ранени.

Каналът Baza в Telegram твърди, че двама от нападателите от Махачкала, разпознати като Осман и Адил Омарови, които съветските правоохранителни органи са умъртвили, са синове на началника на Сергокалинския регион Магомед Омаров.

" Интерфакс " удостовери, че Магомед Омаров е бил задържан и разпитан след нападението.

На 23 юни съветският клон на Ислямска страна - Кавказ " Ал-Азаим Медиа " разгласява изказване след нападението, в което похвали " братята си от Кавказ " за това, че са посочили на какво са способни.

По-специално, " Ал-Азаим " не претендира за заслуга за самото нахлуване, а споменаването на Кавказ навежда на мисълта, че за нападението е виновен " Вилаят Кавказ ".

Регионалната антитерористична конструкция на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) категорично предизвестява, че " Вилаят Кавказ " е станал по-активен след нападението на 22 март против постройката на " Крокус Сити Хол " от април 2024 година

Освен това ислямистката клетка е засилила апелите за набиране на нови членове в Северен Кавказ.

Политиката на Москва към локалното население единствено оказва помощ активността на екстремистите.

Руското министерство на защитата (МО) упрекна украинските сили, че на 23 юни са направили удар с дребен обхват на деяние с ATACMS против окупирания Севастопол.

Руските военни блогъри необятно подлагаха на критика съветското МО и съветските окупационни управляващи в Крим за това, че не са съумели да предотвратят удара и да защитят в задоволителна степен съветското цивилно население.

Руските окупационни управляващи упрекнаха Украйна, че е употребила западни клъстърни боеприпаси при удара против Севастопол.

Украински представители репликираха, че към момента няма позволение от западните съдружници за потреблението на такива боеприпаси против Крим.

В кавказката република е въведено военно състояние

Кадрите и фотосите демонстрират, че съветските сили разполагат военно съоръжение в цивилни региони в Крим от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Руските управляващи безконтролно предизвикват съветския туризъм в окупирания Крим по време на война, до момента в който съветските военни не престават да употребяват окупирания полуостров като зона за тилово настаняване.

Руските военни евентуално целеустремено разполагат законни военни цели наоколо до цивилен региони в Крим в опит да възпрат украинските удари. Регистрирано е, че съветските сили употребяват Запорожската атомна електроцентрала и учебни заведения в окупираната континентална Украйна, с цел да прикриват съветско военно съоръжение.

 

Русия евентуално нарушава личните си разпореждания за използване на интернационалното филантропично право, които гласят, че " военното командване би трябвало да заобикаля разполагането на военни цели в гъсто обитаеми региони или наоколо до тях ".

Украинските сили нанесоха удар по команден пункт на съветски мотострелкови полк в Нехотеевка, Белгородска област.

Неотдавнашни фрагменти от дрон, на които се вижда по какъв начин съветски боец екзекутира ранен собствен сътрудник, илюстрират бруталната просвета, която е необятно публикувана в съветските въоръжени сили.

Южна Корея възприе корав метод по отношение на Русия след засиленото в последно време руско-севернокорейско съдействие, което допуска, че напъните на Русия да заплаши Сеул, с цел да спре помощта за Украйна, са се провалили.

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) задържа двама някогашни високопоставени чиновници на медийния холдинг " Патриот ", обвързван с групата " Вагнер ", в навечерието на едногодишната годишнина от протеста на " Вагнер ".

 

Наскоро съветските сили превзеха Шуми и напреднаха наоколо до град Донецк и Роботине.

 

На 22 юни съветският президент Владимир Путин подписа закон за публично прекачване на Казашкия кадетски корпус и Руския морски кадетски корпус под юрисдикцията на съветското министерство на защитата.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР