Във ферма, разположена в германския град Брекерфелд, живее 3-годишно пони

...
Във ферма, разположена в германския град Брекерфелд, живее 3-годишно пони
Коментари Харесай

В Германия откриха най-малкия кон в света. И тя лесно може да открадне сърцата ви

Във плантация, ситуирана в немския град Брекерфелд, живее 3-годишно пони на име Памукел, чиято височина не надвишава 50 см. Животното има всички шансове да влезе в Книгата на върховете на Гинес като най-малкия кон в света.

Памукел е толкоз хубав, че фотосите с него мигновено събират хиляди лайкове в обществените мрежи. И в случай че към момента не сте чували нищо за него, тогава е време да коригирате това леко неразбирателство.

Памукил е Шетландско пони. Това е мощно комплициран набит кон, наподобяващ контур на тежък камион. Само дребен. Представителите на тази порода, като предписание, имат гъста четина и дълга грива. Обикновено височината им при холката е от 65 до 110 см, а междинното тегло е 150-180 кг. Височината на Памукел е единствено 50 см, а тежестта му е 35кг.

Интересното е, че Шетландските понита са доста привързани към човек и отдадени на него. Те постоянно се употребяват като водачи за незрящи. Тези коне са лесни за образование, имат много висок разсъдък и спокоен темперамент. Поради това те са положителни компаньони и се отглеждат като домашни любимци. Между другото, те постоянно живеят 30 години или повече.

Причината за нанизма е генетичен недостатък. „ Това не е болест, а волност на природата “, изяснява притежателят на понито, инструкторът по езда Карола Вайдеман. Жената го взе преди 3 години, когато беше жребче. „ Когато го видях за първи път, бях шокиран. Никога не съм срещала толкоз дребен кон “, споделя тя.

Карола Вайдеман желае нейното пони да влезе в Книгата на върховете на Гинес и към този момент е почнала да обработва документите.

Но представители на компанията, събираща информация за Книгата, дадоха отговор, че конете и понитата се одобряват за разглеждане единствено от 4-годишна възраст. Именно на тази възраст те се смятат за изцяло пораснали. Така че Памукел би трябвало да изчака още една година.

Между другото, в този момент най-малкият кон, съгласно Книгата на върховете на Гинес, е Бамбел, представител на породата Appaloosa с присъщ нанизъм. Височината на Бомбел при холката е съвсем 57 см.

Вайдеман към момента не си губи времето и от една година дружно с дребното си пони терапевт обикаля детски градини, старешки домове и други сходни институции, където радва доста деца и възрастни хора. За лечебни цели деца над 3 години могат да четкат кончето в двора или да го извеждат на разходка.

Между другото, Памукел е подготвен да съпровожда хора в инвалидни колички и проходилки, той може да се качи в колата по рампата.

„ Това пони е просто очарователно. Постоянно желая да го гушкам, погалвам и да го обичам. Това е доста сладостен кон и просто необикновен другар “, споделя притежателят му.

И ние сме изцяло съгласни с нея. Бихте ли желали да имате подобен домакински любим?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР