Вътрешното министерство започва нова масова акция за контрол по пътищата

...
Вътрешното министерство започва нова масова акция за контрол по пътищата
Коментари Харесай

Заради инцидентите изкарват още полицаи по улиците

Вътрешното министерство стартира нова всеобща акция за надзор по пътищата поради зачестилите произшествия от последните дни, разгласи вътрешният министър Младен Маринов. Очаква се също по този начин от Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата да разгласят ограничения във връзка последните пътни произшествия с деца.

Късно нощес в град Нови Искър покрай жп прелез лека кола блъсна 8-годишно дете, което е в болница в тежко положение. По-рано на софийския бул. "Никола Вапцаров " джип блъсна две девойки и едното от тях умря на път за болничното заведение, а другото е в "Пирогов " с контузии.

Според министъра на вътрешните работи Младен Маринов девойките са излезли ненадейно на пътя през междина в оградата, която разделя двете платна на булеварда.

По този мотив министър председателят Бойко Борисов прикани за зоркост от страна и на пешеходците, и на полицията. Борисов разяснява, че в допълнение се изкарват сили, полиция на всяка крачка, видеонаблюдение, актовете в пъти са се нараснали и отново има произшествия. "Можем на всеки светофар да сложим служител на реда, както имаше преди време - полицай, само че това ли е решението. Просто съзнанието би трябвало да е по-голямо и всички да възпитаваме ", уточни той.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разяснява, че 30 млн. лв. повече пари са събрани от санкции спрямо предходната година. Според него концепцията за слагане на камери в колите на НСО няма да способства с нищо за попречване на произшествия.

Още нощес след двата случая в столицата са били изкарани на улицата спомагателни сили на Министерството на вътрешните работи, заяви още Маринов. А от довечера в цялата страна стартира огромна акция на "Пътна полиция ". Ще бъдат изкарани спомагателни патрули на Министерство на вътрешните работи, като са извикани на работа даже и почиващи служители на реда.

Според заповедта на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов патрулите на полицията са задължени да се движат със светещи лампи в тъмното. По този метод от Министерство на вътрешните работи желаят да респектират водачите.

Контролът върху акцията ще се реализира от шефовете на Областните дирекции на полицията в цялата страна, обясниха още от управлението на Министерството на вътрешните работи. Акцията няма последна дата, като от Министерство на вътрешните работи се ангажираха с това, пред идващите Коледни и Новогодишни празници да има извънредно засилено полицейско наличие по пътищата в страната.

От Министерството на вътрешните работи оповестиха през днешния ден, че всички информации от тежки произшествия към този момент постъпват в специфичния координационен център по пътна сигурност. Там ще се вземат решенията за деяние при сериозните произшествия у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР