Водещите политически сили в страната призоваха служебното правителство на премиера

...
Водещите политически сили в страната призоваха служебното правителство на премиера
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ подкрепят държавна детска болница

Водещите политически сили в страната приканиха служебното държавно управление на премиера Димитър Главчев да отдръпна концепцията си за създаване на частна детска болница, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От ГЕРБ обявиха, че планът за построяването на държавна национална детската болница е стартирал по време на тяхното ръководството през 2020 година „ ГЕРБ постоянно е подкрепяла и поддържа този план - за построяването на държавна национална детската болница като план със стратегическо значение за България “, акцентира партията на Бойко Борисов.

От ГЕРБ припомнят, че след съвещания с Общественият съвет са внесли план на решение в Народно събрание за ускорено създаване на националната детска болница. „ Народното събрание гласоподава планът на решение единомислещо на 14.02.2024 година Очакваме всички държавни управления - без значение служебни или постоянни - да работят за осъществяването на този народен приоритет “, прикани ГЕРБ.

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани служебното държавно управление неотложно да анулира решението си за частната детска болница

Според него е неприемливо е страната да абдикира от основната си отговорност - запазване на здравето и живота на децата. „ Още по-недопустимо е да се основават разграничителни линии и опълчване през днешния ден, когато повече от всеки път се нуждаем от обединяване “, акцентира Пеевски.

„ Българските жители би трябвало да научат кой подведе Министерски съвет да вземе сходно решение и чии лобистки ползи обслужи. Хората би трябвало да знаят за какво и по какъв начин се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната - нашите деца “, добави той.

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ обявиха, че не са сюрпризирани от решението на служебното държавно управление за основаване на частна детска болница в столицата. Според тях детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи.

Според тях създаване на частна болница във типа, в който през вчерашния ден Министерският съвет реши, опорочава идеята за национална болница, която да обезпечи безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това слага под риск и обезпечаването на задоволително по брой и подготовка личен състав в бъдещата държавна конструкция.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за инспекция на изискванията, при които е издадено разрешението, както и на разбора на потребностите от откриване на частната болница, който е осъществен. „ Призоваваме президента, назначил служебното държавно управление и премиера Главчев да подхващат дейности за отдръпване на взетото решение “, декларират от ПП-ДБ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР