Вътрешното министерство отново внесе в прокуратурата проектите на постановления за

...
Вътрешното министерство отново внесе в прокуратурата проектите на постановления за
Коментари Харесай

МВР пак иска арест на Борисов

Вътрешното министерство още веднъж внесе в прокуратурата плановете на постановления за покачване на обвиняване против Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Прокурор Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура, удостовери пред БНР за импортираните документи. По думите й те нямат автограф и име на проверяващ служител на реда, само че имат сложени регистрационни номера с днешна дата. В досието към тях се съдържат и разпити на тримата като очевидци. Информацията де факто опровергава първичните изказвания на Борисов и Арнаудова, че не са били разпитани от полицията след задържането им.
Съдия Тони Гетов, на който бяха разпределени настояванията за утвърждение за претършуване и изземване, свързани със задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, си направи отказ. Той се стимулира с това, че през 2014 година е произнесъл неоправдателна присъда против Цветан Цветанов, който тогава бе зам.-председател на ГЕРБ. След това Борисов и гербаджиите атакували вербално съдията и фамилията му.
Материалите са разпределени на различен арбитър, който следва да се запознае с тях, оповестиха от Софийския градски съд.
Припомняме, че гербаджиите са обвинени за изнудване на Васил Божков. " Българският поданик е платил над половин милиард лв. за тишината на прокуратурата. За мен е просто умопомрачаващо по какъв начин може тя даже да не направи досъдебно произвеждане поради изнесеното от Васил Божков ", разяснява от Гърция министър председателят Кирил Петков. " Васил Божков действително желае да даде информация. Няма подобен случай в света - някой човек, който е подкупвал, в случай че се окаже, че е правилно, високопоставени лица, желае да признае за това, а от другата страна има прокуратура, която споделя, че не се интересува, скайп връзките не са метод за разпит ", възмути се той.
В Министерството на финансите има отчет за одитиране на евросредствата. Констатира се, че в процедурите за над 90% от европарите под контрола на ведомството е имало единствено една кандидатстваща компания. " Това в случай че не е очевадна операция! Ако един човек е подкупен, това е методът за неговото ръководство. В единия случай имаме над 500 млн. вреда, а въпреки това европроектите са съсредоточени в доста дребен брой компании. Одитният отдел под управлението на Горанов не си е приключил работата и имаме човек, който е подготвен да каже, че е корумпирал. Свидетелствах, че съгласно мен този отчет дава информация, че има неправда под управлението на Горанов, а поради това има заплаха от позвънявания, скриване на документи, прикриване на доказателства ", изясни Петков.
Премиерът не пропусна и паркирания в гаража на Аранудова джип, който е благосъстоятелност на " Аркад ", компанията строител на газопровода " Турски поток ". Той се възмути, че за 12 година не е издигната газовата връзка с Гърция, а съветската е подготвена за 3 и се подаряват безвъзмездни джипове. " Няколко са оставили в Министерството на екологията, един джип е оставен в Министерството на енергетиката. Кой раздава просто по този начин толкоз скъпи коли? Много натовски настроена партия, само че работи с съветски планове, дава 3 милиарда лева за съветски планове. Ще има инспекция по случая ", сподели министър-председателят.
Европейската прокуратура удостовери, че е получила няколко сигнала от България за съществени изказвания за осъществени измами с европейски средства и систематична корупция във връзка с висшестоящи лица. Разследванията не престават, нo повече детайлности няма да бъдат оповестявани, с цел да не се заплашва изходът на следствията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР