Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай

...
Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай
Коментари Харесай

Валентин Радев, Нанков и Московски подадоха оставки

Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и районният Николай Нанков са подали оставките си пред премиера Бойко Борисов. По-рано денем министър-председателят им ги изиска по отношение на злополуката край Своге.
Премиерът изиска три министерски оставки поради нещастието край Своге Това са Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков
„ Така постъпваме в политическа партия ГЕРБ – ние носим политическа отговорност”, съобщи вътрешният министър Валентин Радев в ексклузивен брифинг в Министерския съвет. „ Ние нямаме лична виновност, само че явно министерствата ни не са били в положение да ни предпазят от такава трагедия”, добави Радев.

На въпрос за какво подават в този момент оставка, Радев посочи, че за петте дни след нещастието са предали всичката информация на следствието.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Ние съдействахме, спомагаме и ще спомагаме оттук насетне, с цел да може следствието да завърши по допустимо най-обективния метод и да се въздаде правдивост на база на отговорностите на всеки участник”, съобщи Николай Нанков.

Той добави, че подаването на оставките им е честен ангажимент и отговорност, който носят като политици в тези три министерства.

На въпрос какви неточности са позволени при ремонта край Своге, Радев отговори, че от Министерство на вътрешните работи са подадени общо седем сигнала за неприятното положение на пътя, а не четири, както в началото се твърдеше. Щял да изнесе тези данни на конференция по-късно през днешния ден. „ Очевидно ние и тези преди нас не сме се справили до дъно добре, това е късият отговор”, разяснява Радев.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Координацията на ведомствата не е била на ниво”, разяснява от своя страна Нанков.

Двамата министри не разяснява дали се чакат още оставки поради злополуката. Вътрешният министър добави, че ще се огледа работата в предишното на ведомствата, с цел да се посочи дали и там има виновни за нещастието.

На брифинга не участва транспортният министър Ивайло Московско, защото през днешния ден е в болничен, само че и той е подал оставката си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР