Васил Терзиев вече положи клетва и встъпи като кмет на

...
Васил Терзиев вече положи клетва и встъпи като кмет на
Коментари Харесай

Добра вест: Борис Бонев се проваля за шеф на СОС!

Васил Терзиев към този момент постави клетва и встъпи като кмет на София. С скрито гласоподаване би трябвало да бъде определен и ръководител на Столичния общински съвет, само че това няма да стане елементарно, откакто нито една от седемте групи в съвета няма нужните 31 гласа болшинство. Според предварителните изказвания на шестте партии кандидатът от ППДБ и “Спаси София ” – розовия Борис Бонев, няма да получи поддръжка?!

61-членният СОС се разпределя по този начин – ПП-ДБ-СС има 23 съветници, ГЕРБ-СДС – 14, Българска социалистическа партия – 9, “Възраждане ” – 8, по трима са от „ Синя София ” и Има Такъв Народ и един от Вътрешна македонска революционна организация – Карлос Контрера.

Самият Борис Бонев от ПП-ДБ-СС, който бе номиниран за този пост още през лятото и се изживяваше като любимец, призна, че на тържествената сесия няма да бъде определен ръководител на СОС. Бонев тропна с краче, че изрично не желае сглобката в ГЕРБ в Народното събрание да се повтори и в София и заплаши, че в случай че се стигне до такова съглашателство, ще отдели своите петима съветници от „ Спаси София ” от групата на спечелилите на локалните избори.

“Вероятността да не изберем ръководител е голяма. 61 са общинските съветници, би трябвало 31 да изберат ръководител. Може и следващата година да не сме го избрали този ръководител, може в никакъв случай и да не го изберем ”, сподели изгубилият предизборната си пренебрежителност Борис Бонев.

Реклама

Според него неработещ Общински съвет доста ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове. Той упрекна останалите партии в СОС, че си играят партийни и политически театри, вместо да се избере някой и да се продължи с съответната работа.

Съветници от Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, “Възраждане ” и Вътрешна македонска революционна организация потвърдиха пред “Труд news ”, че Бонев ще бъде неодобрен.

Същото ще се случи и на втората сесия в петък, когато Бонев още веднъж ще бъде препоръчан и отново ще бъде отритнат, увериха от централата на шестте партии. Според съветници с опит от няколко мандата най-вероятно ръководител на СОС в последна сметка ще стане представител на ГЕРБ. Не било изключено Георги Георгиев още веднъж да се окаже отпред на столичните общинари.

Според общинския консултант от “Синя София ” Вили Лилков работа на ПП-ДБ – “Спаси София ” е да обезпечат ръководещо болшинство. Вариантите за това са два – или с ГЕРБ-СДС, или с Българска социалистическа партия. Лилков, който има 4 мандата в СОС обаче сподели, че плаващите болшинства не са решение, защото с времето се трансформират в стопански болшинства, които са “много рискови ”.

След като нещата с избор на ръководител бъдат докарани до парадокс, има възможност да бъде още един разновидността в 48-ото Народно събрание „ Вежди Рашидов ”. Като най-възрастен народен представител той стана компромисно ръководител на Народното събрание. Според консултант от “Синя София ” лобисти към този момент обикалят и пропагандират за 69-годишната инж. Грети Стефанова.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР