Васил Терзиев вече е виновен не само за биографията на

...
Васил Терзиев вече е виновен не само за биографията на
Коментари Харесай

Коментар | Васил Терзиев се оказа брат на сестра си

Васил Терзиев към този момент е отговорен освен за биографията на татко си и чичо си, само че и за прабаба си, която е сестра на бащата на Петър Младенов. С тази " бомба " във вторник излезе БГНЕС, а по-късно бе разнесена от Offnews и редица останали медии, които неверно описаха Терзиев като " племенник " на Младенов. В реалност двамата биха се паднали доста далечни братовчеди.

През последните няколко месеца християнската полезност човек да бъде съден единствено за своите дейности, а не за греховете на своите родители, чичовци, прабаби и кой ли още не, беше потъпкана безогледно. Тази нервност към този момент дава противоположен резултат - последните " разкрития " по-скоро пресолиха манджата с изсмуканата и прекомерно далечна връзка с един от хората, наследили (но и свалили) Живков.

Проблемите в какофонията с Терзиев са три. Първият и най-очевиден е, че самият Терзиев остава доста надалеч в диалога, а точно той е актуалният воин, чиито каузи следва да бъдат оценени или наказани тук и в този момент. Никой не е задължен да гласоподава за Терзиев, несъмнено. Въпросът е, че неговите качества или дефекти като персона и претендент за сериозен пост даже не се разискват. Той е просто наследник на татко си, за който никой допреди два месеца не бе чувал.

Вторият е, че това високонравствo идва от хора, които мъчно покриват личните си морални стандарти. Активен " дялкач " на родословното дърво на Терзиев да вземем за пример е Методи Андреев, някогашен народен представител от ГЕРБ. Логично главните високоговорители на тази акция също са от ГЕРБ, които ръководят София от 18 години насам и не желаят да я изгубят.
Реклама
Само че, до момента в който Терзиев би трябвало да носи отговорност за татко си, чичо си, майка си, прабаба си и третия си братовчед, ГЕРБ е учредена от Бойко Борисов - член на Българска комунистическа партия в продължение на 10 години и телохранител на Тодор Живков още осем. Представителите на партията, някогашни или сегашни, които атакуват Терзиев поради роднините му, очевидно не виждат иронията в този факт.

Третият проблем е, че за значително хора в България явно " болшевик " е някаква генетична обремененост, а не политическа идеология, която е персонален избор. Защото Васил Терзиев може да е бранш в семейство от Държавна сигурност, само че в последна сметка е тръгнал по собствен път. Да сътвори световна компания, която по-късно да продаде на американски вложители и да употребява парите, с цел да влага в други български компании, е личната му биография. Единственото съществено обвиняване към него е, че " Телерик " е основана с пари от Държавна сигурност. Тази теза обаче е смехотворна за всеки, който знае по какъв начин се прави софтуерна компания. Освен в случай че Държавна сигурност не са написали някак кода на свръхнишовия артикул на " Телерик ", който до ден сегашен се употребява и продава от американската Progress. Парите от Държавна сигурност могат да купят доста неща, в това число досегашен държавен бизнес, само че не могат да купят качества и качества.

Впрочем, в случай че има нещо, което приказва за личността на Терзиев, това не е толкоз сполучливата договорка за " Телерик ", а какво направи той с парите от нея. Използва ги, с цел да влага в компании, които по всяка възможност ще станат по-големи от неговата - като Payhawk и Gtmhub, чиито оценки към този момент надвишават тази на " Телерик ". Кога за последно чухте някой да предпочетe непознатия триумф пред своя личен?
Свързани публикации Петте огромни неуспеха на ГЕРБ в София 11 октомври 2023, 09:00 Битката за София стартира 29 септември 2023, 06:59
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР