Вашето председателство ще бъде трудно, но в същото време изпълнено

...
Вашето председателство ще бъде трудно, но в същото време изпълнено
Коментари Харесай

Захариева: Заедно с Румъния могат да планират инициативи в по-широкия Черноморски регион

Вашето председателство ще бъде мъчно, само че в това време изпълнено с доста благоприятни условия. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на представянето на целите на Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз в посолството на северната ни съседка, съобщи Българска национална телевизия.

Домакин на срещата е посланикът на Румъния Йон Гъля. В срещата участваха ръководителите на дипломатически задачи на държавите-членки на Европейски Съюз и на Швейцария, и на Норвегия.

"В интервал на европейски избори, със задълбочаващ се песимизъм към опцията на европейските институции да отговорят бързо на провокациите - вашето председателство ще бъде мъчно, само че в това време изпълнено с доста благоприятни условия ", акцентира Захариева.

Външният министър означи, че от началото на годината България е поела председателството на Черноморското икономическо съдействие. Министър Захариева посочи, че дружно с Румъния могат да възнамеряват начинания в по-широкия Черноморски район.

Министър Захариева съобщи, че е уверена в триумфа на Румънското председателство във връзка с приемането на многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз, която би трябвало да е подготвена преди избора на идващ Екологичен потенциал. По думите й, незавършено е останало досието по пакета по миграция.

Тя настоя, че всички държави-членки би трябвало да се вслушат в едно от най-сериозните терзания на европейските жители във връзка със сигурността и посочи, че по някакъв метод това ще бъде и съществена тематика на европейските избори. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева акцентира значимостта на срещата в Сибиу, която по думите й ще бъде определяща за идната тактика за бъдещето на Европейски Съюз.

Срещата в Сибиу е основно събитие за Румънското председателство, планувана за 9 май, означи дипломат Гъля. Тогава се чака всяка от държавите-членки да показа визията на своите жители за бъдещето на Европейски Съюз. Румънският дипломат акцентира, че напъните на Румънското председателство ще са ориентирани към надграждане на постигнатото от българското и австрийското държавни управления. Той открои четири основни целта.

Първият е кохезията или доближаването. Вторият сигурността на Европа. Третият усилването ролята на Европа като световен артист посредством поощряване на политиката на разширение в Западните Балкани, Източното партньорство и поддръжка за страните от Черноморския район. Четвъртият приоритет за Румънското председателство е Европа на общите полезности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР