Варшава. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки публикува статия за базирания

...
Варшава. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки публикува статия за базирания
Коментари Харесай

Euractiv: Моравецки призова за цялостно преразглеждане на системата за търговията с въглеродните квоти

Варшава. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки разгласява публикация за основания в Брюксел интернет портал Euractiv , в която прикани за изцяло преразглеждане на системата за търговията с въглеродните квоти.

По негово мнение покачването на цените на пазара на квоти за въглеродни излъчвания (ETS) излиза отвън надзор и удря бюджета на елементарните жители, което заплашва да подкопае финансовата непоклатимост на хората и доверието на жителите в цялата климатична политика на Европейския съюз като цяло. Моравецки разкритикува метода на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която счита, че покачването на цените на силата способства за прехода на Европейски Съюз към „ зелени енергийни източници “.

Според полския министър председател покачването на цените на въглеродните излъчвания, трансформиращо се в покачващи се цени на силата, което от своя страна се трансферира върху потребителите, унищожава правилото на обективен преход към зелена стопанска система и единствено способства за разширението на спекулативната игра на пазара на ETS.

Моравецки акцентира, че на пазара към този момент се е образувал балон, който може да бъде премахнат единствено посредством незабавна промяна на цялата система и приемане на нови регулаторни ограничения.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР