Варненският окръжен съд одобри споразумение между прокуратурата и четирима подсъдими,

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение между прокуратурата и четирима подсъдими,
Коментари Харесай

Иракчанин и българи отвлекли и обрали сирийски бежанец

Варненският областен съд утвърди съглашение сред прокуратурата и четирима подсъдими, които се признаха за отговорни за отвличането на Аля Д. и присвояването на 13 000 хиляди лева

През януари 2014 година сирийския жител Аля Д. бил настанен в бежански лагер в село Пъстрогор. По съвет на брат си, намиращ се в Германия, той се свързал с иракчанина Ромъл М. който по това време живеел в село Синдел и се занимавал с трансфериране на бежанци от България до Германия. Услугата коствала 6 000 евро.

На 21 януари в региона на Централна поща във Варна Аля се видял с Ромъл М. и Румяна М. от Синдел, с цел да изтегли и да им съобщи желаната сума. Двамата, виждайки че сириецът разполагал с парите, се обадили на брата на Румяна Димитър М. и на Йордан Б. от Вълчи дол и поискали от тях да го отведат на безлюдно място и да му лишават сумата.

На уговорено място, Аля Д. се тормозил, защото в един миг към него се събрали много хора, които му се сторили подозрителни. Поради тази причина, той изискал да се върне в София. Иракчанинът Ромъл М. му предложил да го закарат до хотел, само че откакто сириецът отказал, Димитър М. го вкарал със мощ в автомобила и дружно с Йордан Б. потеглили към курорта „ Албена ”.

На отбивка наоколо до Кранево те свалили Аля от колата, взели му парите и счупили двата му мобилни телефона. Малко по-късно инцидентно преминаващ мъж намерил сириеца и се обадил в полицията.

Подсъдимите заявиха пред съда, че признават виновността си и са съгласни със съглашението. На Ромъл М., който е осъждан и преди, беше наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 години при първичен период режим. Останалите подсъдими Румяна М., Димитър М. и Йордан Б. се съгласиха с наказването 3 години „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване се отсрочва с установяване на изпитателен период от 5 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР