Varna24.bg.Проектът има за цел да информира гражданите, подрастващите и туристите

...
Varna24.bg.Проектът има за цел да информира гражданите, подрастващите и туристите
Коментари Харесай

Проект ще опазва плажа и морето от фасове и пластмасови бутилки

Varna24.bg .

Проектът има за цел да осведоми жителите, подрастващите и туристите за дългогодишните проблеми, които сътворяваме на околната среда посредством нерегламентираното изхвърляне на боклуци.

Днес стана ясно, че един фас от цигара в пясъка на плажа се разгражда за три години, а хвърлен в морето, той престоява 15 години.  Чашките от кафе пък въобще не се разграждат, споделиха създателите на плана. Най-големият замърсител обаче се оказали пластмасовите бутилки от минерална вода. Експертите разясниха още, че водата, която разточително хабим заран, до момента в който си мием зъбите, е седмичната дажба на едно африканско семейство. В момента в Атлантичекския океан има пластмасови боклуци, които са на територия, колкото тази на цяла Франция, стана ясно още на конференцията. 

Дамите през днешния ден споделиха, че в Германия се заплаща на клиентите за всяка върната пластмасова бутилка, което ги подтиква да не я изхвърлят на боклука или в природата. 

Проектът се управлява от инж. доктор Мая Стефанова - специалист по запазване на околната среда. Тя е част от Сороптимист Интернешънъл, международна организация, сплотяваща 95 000 дами в 154 страни. Това е световна мрежа о дами, изявени в своите специалности и посветили напъните си за възстановяване статута на дамата.

Повече за плана ще научите от доктор Стефанова във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР