Варна. В поредна екоинициатива се включи Варненският окръжен съд, съобщиха

...
Варна. В поредна екоинициатива се включи Варненският окръжен съд, съобщиха
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна се включи в още една екоинициатива – „Шише върни, книга си вземи!“

Варна. В поредна екоинициатива се включи Варненският областен съд, оповестиха от пресцентъра на институцията . Институцията поддържа плана „ Шише върни, книга си вземи “ на своите сътрудници от Обществен център за околна среда и стабилно развиване (ОЦОСУР). Магистратите и чиновниците от съда предадоха за преработване стъклени шишета от козметика и лекарства, които нормално приключват житейския си път на сметището. Но предадени за преправка по новаторска технология в завода за стъкло „ Инхом “ в Белослав се трансформират в материал за топло- и шумоизолация, произвеждане на сувенири и механически стъкла.

20% от продажбата на тези артикули отива за обновяването на подводница " Слава " и превръщането й в екоцентър и музей на подводното дело.

В знак на признателност уредниците подаряват на всеки присъединил се в акцията, книга втора ръка по желание. Участникът, от своя страна, оставя левче за фонд „ Лист “, към който са дарявани старите книги. Събраните средства отиват за екологично обучение на младежите.

Приходите от преработването на металните флакони отива във фонд " Лист " (формиран от предаването на хартия за рециклиране), средствата, от който се изразходват за екологично обучение на деца и младежи.

„ Решихме да подкрепим самодейността „ Шише върни, книга си вземи “, защото имаме вяра че измененията, стартират от персоналния образец и дребните стъпки, които всеки от нас извървява към една обща цел – отговорно потребление на естествените запаси и запазване на околната среда. Варненският областен съд е приел това за една от идеите, които поддържа като обществено виновна институция “, показа Диана Иванова - Връзки с обществеността в съда.
Сред другите екоинициативи, които Окръжен съд – Варна поддържа през годините са залесяването на дървета в града и #МисияМногократнаЧаша, като в съда към този момент не се употребяват чаши за еднократна приложимост.

От 2000 година правосъдната институция взе участие и в акцията „ Лист по лист “ - разделно събиране на отпадъчната хартия, която се предава за преработване.

Само за последните 3 години, постройката на Окръжен съд - Варна е предала близо 7 тона хартия, като по този метод е избавила 117 дървета от изсичане.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР