Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август, Свето Успение

...
Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август, Свето Успение
Коментари Харесай

Гръцка поп звезда и Ицо Хазарта в програмата за празника на Варна

Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август, Свето Успение Богородично, с богата стратегия. Събитията са проведени от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

Точно в 9 ч. ще стартира тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „ Успение Богородично “. В 10,30 ч. ще бъде тържествено повдигнат флагът на града, след което ще стартира литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. За децата на сцена „ Раковина “ от 10 ч. ще стартира интерактивният театър „ Балон като Слон! “, с присъединяване на Коле Китанов. От 11 ч. на същото място ще има ателие за направа на кукли, под управлението на Мария Банова и Арт Ленд. От 15 ч. до 19 ч. до Аквариума са планувани просветителни игри за водния свят, проведени от международната природозащитна организация WWF.

От 18:30 ч. Богдан Томов ще пее за децата на сцена Раковина в Морската градина. В 20 ч. в Летния спектакъл ще стартира гала по връчване на почетни звания и оценки. За настроението на феновете ще се погрижат отбор „ Варна “, камерният отбор " Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния ", квартет " Светоглас ", Донко Марков и група " Вакали ". В 20,30 ч. на пл. " Независимост " е началото на обичайния концерт със солисти и оркестър на Държавната опера- Варна, с диригент Кръстин Настев. Празничният концерт на свободната зона на пристанището ще стартира тъкмо в 20 ч. В ролята на водещи ще влязат Дамян Попов и Мария Накова – Миа. Миксът от реализатори включва хип-хоп групировката Connection Crew, спечелилият от „ Гласът на България ” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „ Julian’s Laughter ”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA.

Кулминацията на вечерта ще бъде присъединяване на гръцката звезда Claydee. Празничната заря ще стартира към 23 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР