Варна. По случай 14 юни, Световния ден на доброволния кръводарител,

...
Варна. По случай 14 юни, Световния ден на доброволния кръводарител,
Коментари Харесай

Медицински университет - Варна бе удостоен с благодарствена грамота по повод Световния ден на доброволния кръводарител

Варна. По случай 14 юни, Световния ден на доброволния кръводарител, Областният съвет на БЧК – Варна и Районният център по трансфузионна хематология връчиха благодарствени грамоти на изявени донори на кръв и реконвалесцентна плазма в символ на признателност за благородния им жест. Домакин на събитието бе Музеят по история на медицината към Медицински университет – Варна.

МУ-Варна бе почетен с благодарствена грамота за повсеместен принос и най-успешно присъединяване в национални акции по кръводаряване. От името на университета грамотата одобри проф. доктор Албена Керековска, шеф Дирекция „ Учебна активност ".

Кампания „ Кръводаряване " се организира обичайно два пъти годишно и постоянно притегля рекорден брой доброволци, които по този метод потвърждават своята отговорност и социална ангажираност. Организатори са Регионален трансфузионен център – Варна и Студентски съвет към МУ-Варна. Постоянната потребност от кръвни артикули е повода за провеждането на кръводарителни акции когато и да е на годината. Тази година акцията не се състоя заради изключителната епидемиологична конюнктура.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР