Русия обвини Съединените щати, че се опитват да разположат оръжия

...
Русия обвини Съединените щати, че се опитват да разположат оръжия
Коментари Харесай

Русия: САЩ искат да поставят оръжия в Космоса и да го превърнат в арена на конфронтация

Русия упрекна Съединените щати, че се пробват да разположат оръжия в Космоса. Това се случва ден откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли съветска проекторезолюция по този въпрос, съобщи Агенция Франс Прес.

„ С отхвърлянето на този текст от Вашингтон и неговите съдружници, Съединените щати демонстрираха, че задачата им е да слагат оръжия в галактическото пространство и да го трансфорат в сцена на военна борба ", съобщи и съветската дипломатическа говорителка Мария Захарова.

Изготвената от Русия проекторезолюция призоваваше всички страни да предотвратят „ вечно “ разполагането и потреблението на каквито и да е оръжия в Космоса.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София 1 мин. Моторист блъсна млада жена на пешеходна пътека в София  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер

Мохамад Мохбер е изразил откровена признателност за думите на състрадание и поддръжка

Проектът не съумя да получи нужните най-малко девет гласа. Седем членове гласоподаваха „ за “ и седем „ срещу “, до момента в който един се въздържа. Вето можеше да бъде наложено единствено от Съединените щати, Русия, Китай, Англия или Франция, в случай че планът беше получил най-малко девет гласа.

Мария Захарова Снимка: БГНЕС

Русия предложи текста, откакто наложи несъгласие на резолюция, направена от Съединени американски щати предишния месец, която призоваваше страните да предотвратят конкуренцията във въоръжаването в Космоса.

Руското несъгласие накара Съединените щати да се усъмнят дали Москва крие нещо.

Откритието му е нов значителен принос към развиването на Космическите технологии у нас

Проектът за резолюция на Съединени американски щати, който беше блокиран предишния месец, призоваваше " всички страни, изключително тези с огромен галактически капацитет, интензивно да предизвикват постигането на задачата за спокойно потребление на галактическото пространство и предотвратяването на конкуренция във въоръжаването в галактическото пространство.

Тогава от 15-те членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 13 гласоподаваха " за ", Русия - една от петте непрекъснати членки с право на несъгласие - гласоподава " срещу ", а Китай се въздържа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР