Варна. Изключителен адреналин за състезатели и зрелище за публика предложи

...
Варна. Изключителен адреналин за състезатели и зрелище за публика предложи
Коментари Харесай

Наградиха големите победители във Varna Channel Cup 2021

Варна. Изключителен адреналин за състезатели и представление за аудитория предложи седмото издание на ветроходна регата за килови яхти Varna Channel Cup, провеждаща се във Варна сред 21-14 май, съобщи кореспондент нa Радио " Фокус " - Варна . 37 екипажа взеха присъединяване в шестте провели се гонки, минали под съдийството на румънския интернационален арбитър Козмин Андроник и протестната комисия, водена от проф. Камен Фильов. Причината да не се проведат оптималните планувани 10 гонки беше неналичието на подобаващ вятър. За благополучие на публиката обаче на 23-ти май, когато се организираха и емблематичните за конкуренцията гонки море-езеро прогнозата беше удобна за ветроходния спорт и се организираха цялостния набор от три планувани гонки, което даде опция цветните спинакери да основат неповторима панорама в Морската столица.

Събитието се провежда от яхтен клуб ЛЗ яхтинг 1991, Семеен кодекс Ултрамарин, под егидата на Община Варна, а помощта на институциите е скъпа, така едноименната гонка канал езеро изисква прекъсване на целия корабен трафик в канала.

Тази година първи в клас ORC A стана новият екипаж на яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп, следвани от LZ yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и PETRA на Павел Дуков.
Регатата за купата на канала открива сезона при киловите яхти, с което резултатите дават прогнози за сезона и опция екипажите да ревизират положението на яхтите след стартирането им на вода след зимната пауза. С тази победа Chocolate дава сериозна поръчка за интервенция в годишните класирания и вливане на свежа кръв във флотилията при най-бързите, което ще направи сезонът още по-интересен. В екипажа присъединяване взимат и олимпийските очаквания на България Мариела Николова и Ива Илиева.

Класирането продължава както следва:

IRC 1
1. Chocolate със шкипер Франсоа Боп.
2. PETRA със шкипер Павел Дуков.
3. Blue Magic със шкипер Никола Попов.

ORC B
1. Wasabi със шкипер Валентин Николов
2. Mowgli със шкипер Деян Кръстев
3. Нимана със шкипер Георги Николов

ORC C
1. Proxima със шкипер Свилен Дойков
2. Tornado със шкипер Тодор Русев
3. Nord Burgas със шкипер Бранимир Янчев

ORC P
1. Mind Milk със шкипер Калин Георгиев
2. Ronin със шкипер Петър Димитров
3. Metch със шкипер Мартин Тодоров
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР