Варна. Единственото решение пред нас за подобряване на демографските показатели

...
Варна. Единственото решение пред нас за подобряване на демографските показатели
Коментари Харесай

Наталия Шулика, „Национално обединение на десницата“: Единственото решение пред нас за подобряване на демографските показатели е да спре емиграцията

Варна. Единственото решение пред нас за възстановяване на демографските индикатори е да спре емиграцията. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Наталия Шулика, претендент за депутат от листата на „ Национално обединяване на десницата “ във Варна и лидер на листата във Велико Търново. Тя уточни, че в случай че би трябвало да заключи дясната предизборна акция на обединяването, ще се спра на демографската рецесия и застрашаващите последици от нея.

„ Нека обаче се базира на малко данни от Национален статистически институт. За последните близо 30 години популацията на България е намаляло с 1,5 милиона души. По данни на Национален статистически институт, през 1992 година в България са живеели 8 487 317 души, през 2001 г - 7 932 984, а през 2011 година - 7 364 570. Към 31 декември 2019 година популацията на България е 6 951 482 души. По- простичко казано от началото на този век с към милион, а за последното десетилетие евентуално с още близо половин милион.

Какво въздейства на прирастта на популацията в България? Ами несъмнено, раждаемостта, смъртността и икономическо- етнически особенности.

От предизборните стратегии виждаме по какъв начин множеството партии си показват, че в случай че бъде нараснала раждаемостта ще се възстановява и демографският баланс. Повечето от тях считат, че раждаемостта може да бъде подтиквана с по-високи еднократни помощи за раждане на дете.
Това, което слушам са данъчни облекчения за родители, увеличение на майчинството през втората година, до 10 000 лева за всяко второ и трето дете на родители, които работят и са обезпечени за последните две години. На последното условие, либералите незабавно ще скочат, че виждаш ли е дискриминация и това мъчно би се случи действително, само че за предизборните обещания това няма никакво значение. Обещанията са водеща тактичност за огромна част от предизборните акции “, съобщи Шулика.
Тя акцентира, че за разлика от другите партии от „ Национално обединяване на десницата “, не дават обещание.

„ Ние обясняваме и даваме решения. Дали тези решения на основни проблематики в ръководството ще бъдат чути, никой не знае. И по този начин да се върна към демографската рецесия:
Средният индикатор на Европейския съюз за смъртност е 3,4 смъртни случая на 1000 живородени деца. Все отново данните демонстрират трайна наклонност за понижаване на детската смъртност, което е добър индикатор. Коефициентът на България (2019 г.) по детска смъртност е 5,8%, а през 2000 година детската смъртност е била 13,3 %.
През 2019г. година в България са родени минимум от 20 години насам живи деца – едвам 61 538. Една от аргументите е, че броят на дамите във фертилна възраст понижава с към 27 хиляди през 2019 година

И на какво Ви навеждат тези съждения? Емиграция, за какво емиграция?

Защото да вземем за пример всички предизборни обещания са оставали заключени във времето на акция. Или пък, тъй като те всички звучат отлично, само че не носят нищо на популацията, а потвърждават единствено голямата непросветеност на българските политици.

Какво имам поради? Звучи прелестно да ти кажат, че в случай че родиш 5 деца на България, няма да работиш до края на живота си и ще се издържаш от помощи, което несъмнено не важи за всички многодетни родители, само че за огромна част от тях е реалност.

И какво следва, от един работлив народ се трансформираме в мързелива, подкупна и необразована нация. Хора, като мен няма да останат да живеят в България, тъй като по природа не могат да си показва по какъв начин животът им ще мине в подаяния. Или по какъв начин с налозите, които заплащат ще бъдат подтиквани избрани етнически групи.

Единственото решение пред нас за възстановяване на демографските индикатори е да спре емиграцията и българите да стартират да се връщат от чужбина. Това обаче също няма да стане с финансови тласъци и дясното, като идеология се опълчва на сходни порочни практики.

Къде се корени казуса с демографската рецесия, мисля че успявате да прозрете- неналичието на десни политики, неналичието на същинско дясно мислене. Да, лявото „ гали ухото “, само че следствията са това, което сега поносим. Така че „ Национално обединяване на десницата “ в идеологията си, произлизаща от полезности, родолюбие, усърдие и мощна държавност е намерила решение, и на този проблем който неизбежно ни застига “, сподели в умозаключение Наталия Шулика.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР