Варна. 43-годишният С.У и 48-годишният Б.И., двама братя от Пазарджик,

...
Варна. 43-годишният С.У и 48-годишният Б.И., двама братя от Пазарджик,
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Варна предаде на съд двама братя, измамили граждани с договори за строежи на къщи и ощетили ги с над 200 000 лв.

Варна. 43-годишният С.У и 48-годишният Б.И., двама братя от Пазарджик, ще бъдат съдени по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, импортиран в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна . Двамата са привлечени в качеството им на обвинени за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, след прелиминарен сговор, за да набират за себе си имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане в други жители и им предизвикали щета в огромни размери - закононарушение по чл.210, ал.1, т.2 и т.5 по отношение на ал.1, по отношение на член 209, ал.1 по отношение на чл.26, ал.1 Наказателен кодекс.

Обвиняемите били шефове на сдружение с предмет на активност планиране, разработване и монтаж на железни структури. В началото то било основано за в реалност да прави активност по направа на такива. В следствие обаче, компанията нямала потенциала и опцията да извършва предоставените й действия. За задачата следвало да са налични чиновници с нужните механически знания и подготовка - инженери, проектанти и други, каквито тя нямала.

Въпреки това двамата братя решили да продължат да оферират планиране, направа и монтаж на сглобяеми къщи с железни структури и други произведения от такива материали, за каквато активност нямали нито физическата, нито техническата опция. В интервала от октомври 2014 година до май 2017 година те съумели да вкарат в подвеждане общо седем души от разнообразни градове на страната и да ги излъгват, че ще проектират и построят за тях „ до ключ “ разнообразни обекти.

Общата сума, с която С.У. и Б.И. ощетили своите жертви била 217 817, 90 лв..
Предстои делото против обвинените мъже да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до осем години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР