Върховният съд на Руската федерация отхвърли жалбата на руския опозиционен

...
Върховният съд на Руската федерация отхвърли жалбата на руския опозиционен
Коментари Харесай

Съдът окончателно изхвърли Навални от президентските избори

Върховният съд на Руската федерация отхвърли жалбата на съветския опозиционен водач Алексей Навални против отхвърли да бъде регистриран за присъединяване в президентските избори следващата година.

Централната изборна комисия отхвърли да записва инициативния комитет, който трябваше да издигне Навални като претендент за вота през март 2018.

Отказът на ЦИК бе стимулиран с това, че опозиционният водач няма пасивни изборни права. Според съветското законодателство човек, наказан за тежко закононарушение, може да се кандидатира за президентския пост едвам 10 години след анулацията или приключването на наказването.

Навални е наказан на 5 години условно за като уредник на кражбана дървен материал от регионален съд. На 16 ноември предходната година присъдите по това обвинявания бяха анулирани от Върховния съд, само че бе планувано ново начало на процеса. Първоинстанционният съд наложи същото наказване.

Навални твърди, че е почтен и че процесът против него е с политически претекстове. Той пусна в " Туитър " фотоси с текста на новата си присъда и с коментар, че тя буквално копира остарялата – със запетаите и същите правописни неточности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР