Върховният представител по въпросите на сигурността на външните работи Жозеп

...
Върховният представител по въпросите на сигурността на външните работи Жозеп
Коментари Харесай

Изключват руски банки от международната система за разплащания

Върховният представител по въпросите на сигурността на външните работи Жозеп Борел привиква тази вечер изключителна видеоконферентна среща на министрите на външните работи, с цел да одобрят нови наказания против Русия.Очаква се част от съветските банки да бъдат изключени от системата за интернационалните разплащания SWIFT. Решението за изключването е в съгласие сред Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати. Досега Германия беше срещу въвеждането на тази последна мярка.

Ако една банка бъде изключена от SWIFT, тя не може да превежда пари към други банки, това би блокирало реализирането на покупко-продажби и преводи в чужбина на съветски компании.

Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен мярката ще навреди на способността на Путин да финансира войната си.

" Ще сковаваме активите на съветската централна банка. Това ще замрази транзакциите й и ще направи невероятно централната банка да оперира с активи. И най-после, ще работим за възбрана на съветските олигарси да употребяват финансовите си активи на нашите пазари. Всички тези ограничения доста ще навредят на способността на Путин да финансира войната си. " - разяснява Урсула фон дер Лайен.

Платежната система SWIFT със седалище в Белгия обезпечава връзка сред 11 000 банки в 200 страни по целия свят. Мрежата разрешава финансовите институции да изпращат и получават платежни нареждания в надеждна и сигурна среда. SWIFT предлага и програмен продукт за финансовите институции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР