Върховният представител на ЕС за външната политика, Жозеп Борел, потвърди

...
Върховният представител на ЕС за външната политика, Жозеп Борел, потвърди
Коментари Харесай

Борел: Готови сме да търсим решение на конфликта в Украйна със сила

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика, Жозеп Борел, удостовери готовността на общността да търси решение на спора в Украйна със мощ и да разшири военната помощ за страната, оповестява ТАСС.

" Да, нормално войните се печелят или губят на бойното поле ", съобщи той при идването си на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.

Коментарът му беше изработен в отговор на въпрос дали е подготвен да удостовери изказването си, направено в Киев, че войната в Украйна " би трябвало да бъде извоювана на бойното поле ".

Борел означи, че на идната среща ще бъде разисквано разширението на помощта за Украйна.

Според него напрежението в Донбас ще пораства през идващите дни. Той обаче съобщи, че визитите в украинската столица Киев към този момент не съставляват проблем.

" Вече можете да ходите в Киев колкото желаете, аз съм очевидец. Отворихме още веднъж задачата си там ", уточни топ дипломатът на Европейски Съюз.

Той добави, че външните министри на Съюза ще прегледат въпроси, свързани с използването на глобите против Русия и въвеждането на нови ограничавания.

Председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, и висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и политиката на сигурност в Европейски Съюз, Жозеп Борел, посетиха Украйна в петък. Те дадоха обещание изпращането на военна помощ на Киев.

В същия ден Европейски Съюз утвърди петия кръг от наказания против Русия, като забрани вноса на въглища от страната и ускори глобите против съветски банки и олигарси. Блокът обаче не съумя да спре съветския нефт и газ - по-голям източник на доходи за Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР