Върховният административен съд (ВАС) върна за разглеждане на магистратите в

...
Върховният административен съд (ВАС) върна за разглеждане на магистратите в
Коментари Харесай

ПАК ДАЛАВЕРА: Кмет на Меглена Кунева даде градския транспорт без конкурс

Върховният административен съд (ВАС) върна за разглеждане на магистратите в Добрич делото за възлагането на градския превоз без конкурс. Определението на Върховен административен съд е от 25 август т.г. и не предстои на обжалване. Общината, отдала линиите без конкурентно начало, което е в прорез с европейското законодателство, се ръководи от кмета Йордан Йорданов от Движение „ България на жителите “ на Меглена Кунева.

Делото във Върховен административен съд е формирано по тъжба от „ Пътнически транспорти “ ЕООД и от „ ПГ Комерс “ ООД против определението на Административен съд-Добрич, който остави без разглеждане жалбата им и приключи правосъдното произвеждане, считайки че нямат юридически интерес.

Не по този начин, обаче, считат висшите магистрати.

Реклама

Жалбата от шефовете на „ Пътнически транспорти ” ЕООД и „ ПГ Комерс “ ООД в добричкия съд бе против Решение №31-15 от съвещание на Общински съвет – Добрич, извършено на 22.02.2022 година, с което бе утвърден плана на контракт с „ Градски превоз Добрич “ ЕООД за възлагане на публичен транспорт на пасажери по транспортната скица на Община град Добрич.

Според плана за контракт „ Градски превоз Добрич “ ЕООД ще стане вътрешен оператор на публичния превоз на пасажери по одобрена транспортна скица на Община град Добрич и ще има опция да подписа контракт с подизпълнители за не повече от 30% от транспортните услуги.

Жалбата на превозвачите е против възлагането на градския превоза без конкурентна процедура, като те настояват, че това решение е в несъгласие с европейското и българското законодателство.

Към момента на взимане на решението общината в Добрич към момента е била в договорни връзки с двете жалващи се компании за възлагане на публичен транспорт на пасажери по избрани автобусни линии в града, показват в определението си висшите магистрати.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР