Върховната административна прокуратура (ВАП) подкрепи искането за видеозаснемането и излъчването

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) подкрепи искането за видеозаснемането и излъчването
Коментари Харесай

Видеонаблюдението на вота: Върховната административна прокуратура подкрепи искането на „Демократична България“

Върховната административна прокуратура (ВАП) поддържа настояването за видеозаснемането и излъчването от броенето на бюлетините по време на избори, а Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе до месец.

Съдебният състав би трябвало да реши дали да остави в действие решението на Административен съд - София, което разреши видеонаблюдението по време на избори още преди месец. То бе обжалвано от Централната изборна комисия, която и през днешния ден съобщи, че видеонаблюдението нарушава сигурността на персоналните данни.

„ Нашата тъжба изобщо не слага под въпрос приложимостта на разпоредбите за отбрана на персоналните данни по отношение на целия избирателен развой. Ние приказваме единствено за момента на броенето на бюлетините, откакто е завършил изборния ден, това е доста друго “, сподели юристът на „ Демократична България “ Надежда Йорданова.

Според прокурора Христо Ангелов от ВАП би било добре видеонаблюдението да се случи, тъй като, като има решение на Европейския съд по правата на индивида, то ще важи както за другите страни, по този начин и за бъдещи избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР