Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за управлението и контрола

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за управлението и контрола
Коментари Харесай

МОСВ ще проверява управлението и контрола на язовирите Копринка и Жребчево

Върховна административна прокуратура (ВАП) разпорежда инспекция за ръководството и контрола на водовземане и прилагане на водите от язовирите "Жребчево " и "Копринка " на министъра на околната среда и водите.

Във ВАП е формирана кореспонденция по сигнал от Българска федерация по риболовни спортове и жители на Община Нова Загора. В сигнала се излагат проблеми, свързани с понижаване на равнището на водите в язовир "Жребчево ", заради систематичното му и непозволено източване за частни цели, и за липса на разходомерни устройства на входа и на изхода на язовира, макар дадени такива наставления на Министерството на околната среда и водите.

Посочено е също, че са отпускани количества вода от язовир "Копринка " за напояване по направление Стара Загора, само че същите не са били оползотворени по предопределение, а за други цели.

Проверката, която екоминистерството следва да извърши, следва да обясни всички въпроси по отношение на данните в сигнала, свързани с ръководството и контрола на водовземане и прилагане на води от посочените язовири "Жребчево " и "Копринка ", съществуването на противозаконни дейности в тази връзка, както и реализация на административна и административно наказателна отговорност, при определяне на данни за това.

„ Констатациите на Министерство на околната среда и водите, данните за позволени нарушавания на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания, следва да бъдат отразени в отчет, който да бъде пратен във ВАП в най-кратък период “, се споделя още в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР