Въпросът за референдума при нас стои малко по-различно. За нас

...
Въпросът за референдума при нас стои малко по-различно. За нас
Коментари Харесай

Проф. Константинов разкри какви измишльотини има в Истанбулската конвенция и посочи кога да се направи референдум

Въпросът за референдума при нас стои малко по-различно. За нас въпросът е дали парите, които ще отидат за референдум, не могат да бъдат употребявани за нещо по-рентабилно. Това съобщи в " Здравей, България " психологът Катя Кръстева на въпрос дали би трябвало да се приведе референдум " за " или " срещу " утвърждението на Истанбулската спогодба. В студиото бе и математикът проф. Михаил Константинов.

" Аз изрично поддържам да бъдат построени центрове, които да оказват помощ на всички, които са насилвани. Проблемът не е в парите. Има надълбоко кардинално разделяне в българското общество. За първи път главните 4 вероизповедания заемат една и съща позиция. Разделението обаче във властта е извънредно нездравословно. Може да използваме изборите следващата година, когато има европейски избори. Ако референдумът е сам, няма да набере нужните участници ", съобщи той.

" Един референдум би бил добър избор за ГЕРБ, другояче биха изгубили избори. 2 към 1 са резултатите срещу Истанбулската спогодба, демонстрират изследвания. Ако референдума няма законова мощ, тогава парите в действителност ще са хвърлени напразно ", призна Константинов.

" За нас няма неясноти в конвенцията. До известна степен има доста свободни тълкования и персонални мечти. Има и доста ясни текстове. Това е свършек на една дълга борба да се отстояват правата на дамите, които са жертва на принуждение от години. Конвенцията е точно за това. Място е отредено и за половото принуждение, за неналичието на поддръжка на жертвите на обезчестяване ", сподели Кръстева.

" Проблемът в тази спогодба са многото неистини вътре. Там има доста неща за джендъра. Това не е пол, а избор. Джендър - измислици просто. Не е написано всичко като хората ", счита Константинов.

" Не е по този начин. Тук се има поради принуждение по отношение на пола. Ако един мъж не може да нацепи дърва и жена му каже " Абе, какъв мъж си ти, като не може да нацепиш едни дърва ", това се води принуждение по отношение на пола. Жените, които са били подложени на генитално обрязване в Африка, би трябвало да могат да потърсят помощ тук, в случай че са в страната ни. Това се засяга с конвенцията ", сподели тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР