Въпреки захлаждането от последните няколко дни, климатът се затопля, но

...
Въпреки захлаждането от последните няколко дни, климатът се затопля, но
Коментари Харесай

Моят Капитал: Горещото борсово лято

Въпреки захлаждането от последните няколко дни, климатът се затопля, само че на пазарите също е горещо. За тези, което са заложили своите спестявания на фондовите тържища, годината е добра. Още по-добра е за избралите софтуерни акции или взаимни фондове, които влагат в тях.През последния месец борсовите показатели се приближиха до най-високите си стойности в историята. Във Франкфурт DAX доближи връх от към 16 500 пункта на 28 юли, макар че означи лека промяна оттогава насам. В Съединени американски щати растежите бяха водени от софтуерните колоси, които действително доближиха нови върхове, макар че американските показатели към този момент не съумяват. и Apple на 18 и 19 юли публично надвишиха върховете, които доближиха по време на пандемията през ноември 2021 година

Въпреки захлаждането от последните няколко дни, климатът се затопля, само че на пазарите също е горещо. За тези, което са заложили своите спестявания на фондовите тържища, годината е добра. Още по-добра е за избралите софтуерни акции или взаимни фондове, които влагат в тях.

През последния месец борсовите показатели се приближиха до най-високите си стойности в историята. Във Франкфурт DAX доближи връх от към 16 500 пункта на 28 юли, макар че означи лека промяна оттогава насам. В Съединени американски щати растежите бяха водени от софтуерните колоси, които действително доближиха нови върхове, макар че американските показатели към този момент не съумяват. и Apple на 18 и 19 юли публично надвишиха върховете, които доближиха по време на пандемията през ноември 2021 година

Другите IT водачи също се радват на положително показване и се търгуват покрай рекордните си равнища: Amazon е с 50% растеж от началото на годината, Гугъл - близо 45%, а надвишава 150%. Технологичният бранш дърпа нагоре целия пазар, като от дъното през октомври 2022 година S&P 500 е добавил над 25%, което принуди някои вложители да разгласят новия бичи пазар за почнал.

Лиза Шалет, основен капиталов шеф в капиталовата банка Morgan Stanley е на друго мнение. " Тези скорошни растежи не са кой знае какъв брой по-различни от предходните мечи пазари: Всъщност на всичките седем мечи пазара от 1960 година насам акциите се приближават до предходните си върхове, преди да паднат до най-ниските си стойности за цикъла, заради което считаме, че вложителите може да желаят да останат внимателни през днешния ден ", написа Шалет в отчет на банката от началото на август.
Германският показател Dax през последните пет години. Източник: TradingEconomics Реклама
Дълъг лихвен полет: Надежди за по-леко приземяване и още веднъж подвигнаха лихвите през юли, като равнищата към този момент са рекордно високи. Очакванията, че централните банки могат да извърнат ход, може да се окажат преждевременни. Обърнатата крива на рентабилност, при която краткосрочните облигации оферират по-висока закрепена рентабилност от дълготрайните, към момента алармира за идна криза, само че пазарите, наподобява, не имат вяра на разказа.

Данните за Брутният вътрешен продукт в еврозоната демонстрираха, че тя се е разминала с рецесията през второто тримесечие. Американската стопанската система към този момент се оказва по устойчива от упованията.

Признаци за утежняване обаче към този момент има. Цените на парцелите падат. Инфлацията към този момент се забавя, като някои считат, че пикът към този момент е в историята. за развиването на стопанската система в Китай обаче не вдъхват изключително доверие на анализаторите, което е причина за съществено световно закъснение.
Капитал дава отговор на въпроси от читатели, свързани с вложения и персонални финанси. Адресът, на който може да се свържете с нас е Реклама
Най-важното Инвестиции През първото полугодие пазарите набъбнаха доста, до момента в който цените на артикули и услуги се укротиха.

Клиентите ѝ ще могат да извличат приход от сметките си в евро, паунд или $, само че има и опасности от загуби.

Конкуренцията в бранша се усилва, облагите също, само че вложителите заобикалят бранша като цяло.

. Няколко компании дефинират посоките на пазара, само че това нарушава правилата на пасивното вложение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР