Въпреки увеличения брой туристи и високите температури, туристическият сезон по

...
Въпреки увеличения брой туристи и високите температури, туристическият сезон по
Коментари Харесай

БАБХ: Няма хранителни инциденти през лятото по Черноморието

Въпреки нараствания брой туристи и високите температури, туристическият сезон по нашето Черноморие приключи без нито един всеобщ хранителен случай.
За миналия летен интервал Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е направила 4 552 изключителни инспекции отвън настоящия формален надзор. За откритите нарушавания са издадени 463 наставления и са връчени 82 акта за административни нарушавания. Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ.

За заличаване са ориентирани 655 кг храни от скотски генезис с изминал период на валидност, без етикетировка и без маркировка, 33 кг храни от неживотински генезис с изминал период на валидност, 12 кг живи миди без етикет и документи за генезис и 71 кг подготвена за консумация кулинарна продукция заради липса на документи за генезис и период на валидност.

Временно е спряна активността на 6 обекта. Най-честите установени несъответствия са във връзка с сградов фонд и съоръжение, липса на регистрация по член 12 от Закона за храните (ЗХ), търговия с храни без идентификационна маркировка за генезис и валидност, поддържане на системите за ръководство на сигурността на храните (неактулизирани във връзка с нормативната уредба, нередовно водене на записи за входящ надзор, несъблюдение на мониторингови стратегии за надзор на хигиена и подготвен продукт).

Отчетени са също несъответствия на дейностите и предлагания подбор по отношение на позволените в издаденото уверение за регистрация по ЗХ, погрешно етикетиране на храните, взаимно предпазване на другите групи храни, изискващи друг температурен режим на предпазване и незадоволителна/лоша хигиена на обекта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР