Въпреки трусовете в туристическата индустрия през последните няколко години, хотелският

...
Въпреки трусовете в туристическата индустрия през последните няколко години, хотелският
Коментари Харесай

Най-добрите нови хотели в Европа за 2022 г.

Въпреки трусовете в туристическата промишленост през последните няколко години, хотелският бранш остава резистентен, а темпът на отваряне на нови и ремонт на съществуващи хотели не се забавя.

Екипът на T+L през последната година следи дебютите и главните поправки в този бизнес, консултирайки се с доверена мрежа от експерти, с цел да изготви своя лист с най-хубавите нови хотели.

Проучени са новооткритите места за настаняване в 35 страни - от антични някогашни дворци в Сицилия, през авангардни уелнес центрове в Катар до работеща плантация в Южна Африка.

Днес ще се фокусираме върху Стария континент, като ви представим най-хубавите нови европейски хотели от листата на T+L:

Airelles Le Grand Contrôle, Версай, Франция
View this post on Instagram
A post shared by Le Grand Contrôle (@airelleschateaudeversailles)

Едно е да посетите Château de Versailles и да се удивите на неговата огледална бална зала и поддържаните му градини, а напълно друго е да се оттеглите в персоналната си спалня (в леглото с балдахин, драпирано със спално долни дрехи с цветя), с цел да спите като Луи XIV.

Разкошният Le Grand Contrôle, който се намира в някогашна ловна хижа на територията на двореца, разполага с 14 жилището. Интериорът е частично кич, частично грациозност. Гостите получават VIP достъп до замъка два пъти дневно – заран, преди тълпите да дойдат, и вечер, откакто са напуснали, за частна обиколка на жилищата.

Събуждането може да включва церемониално осъществяване на симфонична мелодия, до момента в който завесите се дърпат театрално. В ресторант Alain Ducasse „ празникът на краля “ включва хайвер и жабешки бутчета. И макар че може да не ви се има вяра, актуалните улеснения изобилстват, като се оферират таблети в стаята и високотехнологични японски тоалетни.

Цена за двойна стая: от 1 759 $

Airelles Saint-Tropez, Château de la Messardière, Сен Тропе,Франция
View this post on Instagram
A post shared by Hotels & Resorts Worldwide (@hotelsandresorts)

Сред хълмовете на Сен Тропе Château de la Messardière от 19 век - със своите куполи и кули с аспект към залива Пампелон, е като фантазия, разпръсната на 25 акра. Имотът към този момент е част от сбирката хотели Airelles, със 108 стаи и жилището, декорирани от Кристоф Толемер в меки, пастелни нюанси и винтидж мебели - част от повсеместен ремонт.

Освен приказната конюнктура, храната е още една причина да резервирате стая - с 11 варианти за изхранване и питиета. Те включват Auberge des Maures, предлагащ провансалска кухня; по-небрежния La Table d'Estoublon, ситуиран в зеленчукова градина и профилиран в органично вино; и Matsuhisa, където се предлага отлична мисо черна тресчица.

Безплатен превоз води гостите до плажния клуб и ресторант Jardin Tropézina на хотела, само че някои избират да пропуснат морето в интерес на басейна, преди да се насочат към спа център Valmont за доза дзен.

Цена за двойна стая: от 1 366 $

Beaverbrook Townhouse, Лондон, Англия
View this post on Instagram
A post shared by Beaverbrook Town House (@beaverbrooktownhouse)

Хотелите в градски къщи не престават да се появяват из целия Лондон, изключително в централните квартали, като Мейфеър и Челси. Beaverbrook Town House - градският събрат на луксозното имение Beaverbrook в Съри, е може би най-хубавият образец в тази сфера.

Цялостното чувство при настаняване е сходно на идването в къщата на богат, само че екстравагантен чичо. Всяка от 14-те стаи е кръстена на лондонски спектакъл, а безплатният мини-бар е зареден с охладена комбуча, както и съставки за подготвяне на еспресо мартини преди вечеря.

В дребния суши бар в ресторант Fuji Grill ще се насладите на същинско угощение от 20 ястия. Суши майсторът Ян Хорак подготвя най-пресните блюда единствено за шестима клиенти всяка вечер.

Цена за двойна стая: от 420 $

Bethlen Estates, Румъния
View this post on Instagram
A post shared by Bethlen Estates Transylvania (@bethlenestates)

Съвременната Трансилвания съвсем може да бъде сбъркана с Европа от преди век: фургони, теглени от коне, овчари със стада, старинни дървени църкви, пушек, издигащ се от селските комини. Южно от град Сигишоара селски път води през ливади, цялостни с диви цветя, към античното село Криш, където остарели саксонски къщи са струпани към палат.

Някога притежание на семейство Бетлен, парцелите са иззети от румънското комунистическо държавно управление след Втората международна война. Но фамилията се завръща от заточение, с цел да купи изоставените къщи и да ги трансформира в едни от най-стилните парцели в Трансилвания. Можете да наемете стая или цяла къща.

Caretakers House с четири спални разполага с открити камини, комфортни дивани, библиотека с книги и панорама към остарелия палат от масата за вечеря. Прекрасен ресторант, изпълнен със средноевропейски изненади, обслужва гостите.

Цена на двойна стая: от 550 $

Borgo Santandrea, Амалфи, Италия

View this post on Instagram
A post shared by Borgo Santandrea Amalfi (@borgosantandreaamalfi)

Италианското крайбрежие на Амалфи е регион, прочут с емблематичните си хотели, датиращи от 60-те години на предишния век. Но Borgo Santandrea – един от дребното петзвездни парцели, отворени там през последното десетилетие – се вписва идеално. Управляван от хотелиери от близката Иския, той може да се похвали с привилегировано разположение на скалите тъкмо отвън град Амалфи.

Дизайнът на курорта отдава респект на именития италиански проектант Джо Понти, чиято керамика украсява синьо-бялото предверие, а подовете на хотела са облицовани с повече от 30 разнообразни геометрични шарка. В целия парцел обзавеждането, направено по поръчка, е паралелно до ретро предмети.

Можете да закусите на терасата с аспект към Тиренско море, след което да се преместите в плажния клуб на хотела, който се намира на единствената частна линия по крайбрежието. Ресторантът на клуба е съвършен за спокоен обяд от спагети alle vongole и чаша пино гриджио.

Цена на двойна стая: от 1 050 $

Вижте и останалите места за настаняване в класацията на най-хубавите нови хотели в Европа:

Bulgari Hotel, Париж, Франция
Ca' di Dio, Венеция, Италия
Casa di Langa, Италия
Cheval Blanc, Париж, Франция
Coco Hotel, Копенхаген, Дания
Dimora Palanca, Флоренция, Италия
The Reykjavik EDITION, Рейкяник, Исландия
Hôtel La Ponche, Сен Тропе, Франция
Hotel Motto, Виена, Австрия
Il Tornabuoni, Флоренция, Италия
Kalesma Mykonos, Гърция
Kempinski Palace Engelberg Titlis, Швейцария
Madame Rêve, Париж, Франция
Mandarin Oriental Ritz, Мадрид, Испания
Masseria Calderisi, Пулия, Италия
Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Будапеща, Унгария
Maybourne Riviera — Roquebrune-Cap-Martin, Франция
NoMad, Лондон, Англия
Nordelaia, Италия
One&Only Portonovi, Черна гора
The Place Firenze, Италия
The Rooster, Антипарос, Гърция
Rosewood Villa Magna, Мадрид, Испания
Rusacks St Andrews, Шотландия
San Domenico Palace Taormina, A Four Seasons Hotel, Сицилия, Италия
Six Senses, Ибиза, Испания
Splendido Mare, a Belmond Hotel, Портофино, Италия
Villa Igiea, Сицилия, Италия
The Woodward, Женева, Швейцария
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР