Въпреки множеството критики споразумението ЕС - Турция от 2016 г.

...
Въпреки множеството критики споразумението ЕС - Турция от 2016 г.
Коментари Харесай

Атина: Европа трябва да даде още на Анкара за бежанците

Въпреки множеството рецензии съглашението Европейски Съюз - Турция от 2016 година е единственият благонадежден инструмент на Европейски Съюз за справяне с бежанската рецесия, съобщи гръцкият министър по имиграционната политика Георгиос Кумуцакос пред " Зюддойче цайтунг ". Трябва да признаем, че Турция поема голямо задължение, приютявайки близо 4 млн. бежанци и мигранти, и имам вяра, че Европейски Съюз би трябвало да намерения за спомагателна помощ за Турция, добави той. Кумуцакос акцентира, че Атина чака повече поддръжка и от европейските си сътрудници, защото незаконни имигранти идват първо в Гърция по източносредиземноморския маршрут.

Атина стана основател на взаимно изказване, което Гърция, България и Кипър ще предложат на страните от Европейски Съюз на Съвета по вътрешни работи идната седмица. В него се упорства за повече пари и поддръжка за страните по източноевропейския маршрут и за Турция. 

Вчера в Анкара се очакваше немският вътрешен министър Хорст Зеехофер и еврокомисарят Димитрис Аврамопулос да обсъдят с турските власти изпълнението на съглашението Европейски Съюз - Турция. Европейски Съюз даде обещание 6 милиарда евро за възстановяване на изискванията за живот на сирийските бежанци в Турция, само че до юни 2019 година са преведени единствено 2,2 милиарда евро. След съвещание на централното управление на Партията на справедливостта и развиването представителят на групировката Йомер Челик дефинира като „ политика на подкупи “ предложенията на Европейски Съюз за спомагателна материална помощ за Турция за сирийските бежанци в страната и упрекна Брюксел, че не съблюдава съглашението.

Междувременно " Ню Йорк таймс " писа, че Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати приготвя нормативен акт, съгласно който на незаконните имигранти ще бъде вземана наложително ДНК проба. ДНК пробите ще бъдат въведени в общата база данни на нарушителите от ФБР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР