Президентът на САЩ Джо Байдън изтъкна отговорността на палестинското ислямистко

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изтъкна отговорността на палестинското ислямистко
Коментари Харесай

Байдън: Прекратяването на огъня в Газа е възможно още утре, но има условие

П резидентът на Съединени американски щати Джо Байдън посочи отговорността на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " във връзка с договарянията във войната в Газа за преустановяване на огъня и освобождение на заложниците , съобщи ДПА.

" Знаете ли, още на следващия ден би имало преустановяване на огъня, в случай че... " Хамас " освободи заложниците, дамите, възрастните хора и ранените ", съобщи Байдън нощес на предизборно събитие в Медина в щата Вашингтон, оповестяват от пътуващи с него публицисти.

В петък шефът по връзките на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби уточни ясно, че договарянията са в задънена улица. Според него е доста тъпо, че последният кръг от договарянията в Кайро не е довел до нищо. 

Тъй като Израел и " Хамас " не договарят директно между тях, Египет, Катар и Съединените щати работят като медиатори. 

Gaza ceasefire possible 'tomorrow' if Hamas frees hostages, says Joe Biden
— LBC News (@LBCNews)
В навечерието на израелския Ден в памет на починалите бойци и жертвите на тероризма фамилиите на 38-те заложници, убити от палестинското ислямистко придвижване, приканиха за почтено заравяне на починалите. 

Опечалените нямат гроб, където да почетат паметта на околните си - съобщи Нирит Алон, партньорка на погубен мъж. 

" Молим за място за заравяне на сина ни, с цел да намерим разтуха и да преминем към идната глава от нашия печален живот ", обявиха през вчерашния ден Хагит и Руби Чен, родителите на Итай Чен.

Моше Ахимас, татко на убития Томер Ахимас, прикани държавното управление да " върне живите и мъртвите ". В Деня на възпоменанието фамилията му ще застане пред празен гроб. " Вместо Томер има земя от кибуца Нирим, напоена с кръвта му ".

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР