Въпреки лошото време в Италия на места с проливни дъждове,

...
Въпреки лошото време в Италия на места с проливни дъждове,
Коментари Харесай

Интерес на българите към вота в Италия въпреки лошото време

Въпреки неприятното време в Италия тук-там с проливни дъждове, вотът мина при огромен интерес. Българите гласоподаваха в 26 секции.

Гласуването бе машинно единствено в генералното ни консулство в Милано. Въпреки че протече постепенно заради нужда множеството жители да се срещнат с този способ и заради обстоятелството, че вотът бе двоен – за президент и вицепрезидент и за народни представители, там гласоподаваха 480 души.

В двете секции в българското учебно заведение в Милано, вотът бе с хартиени бюлетини и протече по-плавно. Общо в Милано гласоподаваха над 1100 души, което надвишава интензивността от месец юли.

В Болоня, където почетното ни консулство даде седалището си, също имаше интерес към вота, който мина умерено, без значение образувалите се на моменти опашки. Нормално бе всичко и в Генуа, където проливните дъждове от два дни насам не спряха  българите да гласоподават, като техният брой е над 4 пъти по-висок от в началото записалите се. В Пескара, където комисията бе единствено от дами, гласуването мина също  добре и при нормален за този регион интерес.

Като цяло тази наклонност се отнася за всички изборни секции на Апенините. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР