Въпреки известността и лекотата на приготвяне, не всеки знае как

...
Въпреки известността и лекотата на приготвяне, не всеки знае как
Коментари Харесай

Пухкав омлет се прави ето така

Въпреки известността и лекотата на подготвяне, не всеки знае по какъв начин се прави бухнал омлет. Вкусен и гальовен въздушен омлет, наличен за всички!

Има доста и разнообразни предписания за омлет: с мляко, кефир, брашно, наденица, сирене, зеленчуци и така нататък, само че ние ще ви кажем по какъв начин да приготвите най-обикновен омлет с мляко и яйца.

Ако желаете омлетът да е допустимо най-въздушен и бухнал, отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте поотделно на най-много. Смесете и разбъркайте жълтъците с млякото, след което добавяте разрушените белтъци.

След тяхното прибавяне, пробвайте да ги смесите постепенно и деликатно, с цел да не спадне омлетът. В края можете да добавите малко нарязан на ситно зарзават, в случай че желаете. Сега, имаме два стадия на развиване:

1. Вземете бездънен тиган, авансово нагорещен и намазан с олио, изсипете сместа в него и пържите омлета, затрупан с похлупак до подготвеност.

2. Или вземете дълбока форма, намазана с масло, изсипваме готовия омлет в него и слагаме във фурната на междинна температура и печете до подготвеност.

Това е всичко! Прост и апетитен въздушен омлет е подготвен!

Омлетът може би се счита за най-лесното ядене. Но неопитните домакини, от време на време не осъзнават, че може да го подготвят по друг метод – с домати, с самун, със сирене и с доста други, от време на време непредвидени съставки.

 Омлет в тиган

Висш пилотаж – нещо леко и ефирно. Как да приготвите бухнал омлет в тиган?

Преди да извършите въздушен омлет в тиган, има смисъл да се замислите: за какво, получавате обилни и леки ястия, които не залепват в чиниите и не се трансформират в палачинки, когато изстинат? Има няколко правилото, които би трябвало да се съблюдават. Тогава ястията с яйца, постоянно ще бъдат ефирни, без значение дали ги готвите в тиган или фурна.

1. Яйцата постоянно би трябвало да бъдат добре разрушени с млякото и това би трябвало да се направи директно преди готвене.

2. Млякото би трябвало да бъде малко по-малко от яйцата.

3. Ако желаете да извършите омлет, който да поддържа форма, поръсете я с малко брашно или нишесте, обаче има предписания, при които не се изисква, а пищността се реализира посредством деликатно разбъркване на съставките.

4. Можете да добавите заквасена сметана в дребни количества.

5. Слагайки малко варено пиле или говеждо месо, получавате нискокалорично, само че в това време доста удовлетворяващо ядене.

6. Настърган кашкавал, прибавен в самия край, ще придаде на вашето създание специфичен усет.

Какви съдове са нужни за подготвяне на омлет?

Тиган с незалепващо покритие, дълбока форма за фурна, дъска за рязане, дълбока купа, ренде, миксер, вилица, комплект кухненски ножове.

Елементарна рецепта за омлет

 Пухкав омлет се прави ето по този начин

Необходими артикули: яйца – 4 бр. пресни, прясно мляко – 4 с.л., брашно – 2 с.л., масло – 2 с.л., 1 щипка сол, копър

Необходими артикули: Нагрейте тигана на висока температура, към 200 градуса. Докато приготвите останалото, той ще загрее, след което прибавете маслото в него. Млякото би трябвало да престои отвън хладилника авансово, с цел да е леко затоплено - до стайна температура.

Сипете яйцата в дълбока купа и прибавете солта. Разбъркайте всичко това с миксер, до еднородна пухкава примес. Нарежете няколко стръка копър (може и други зелении) и ги прибавете в купата, налейте млякото и прибавете брашното, разбъркайте деликатно.

Сипете сместа в средата на тигана, където към този момент маслото се е разтопило и загряло. Разпределете отмерено сместа в тигана, когато сместа се сгъсти, омлетът е подготвен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР