Въпреки факта, че руснаците все още имат доста ресурси в

...
Въпреки факта, че руснаците все още имат доста ресурси в
Коментари Харесай

Резников: Руската армия вече не е втората най-силна в света

Въпреки обстоятелството, че руснаците към момента имат много запаси в складовете си, съветската войска несъмнено към този момент не е „ втората в света “.

Това изказване направи украинският министър на защитата, Алексей Резников, в изявление за Гласът на Америка, оповестява кореспондентът на Укринформ.

„ Това несъмнено към този момент не е „ втората войска в света “. Наистина, те [руснаците – ред.] са многочислени. Имат доста запаси в хранилища и арсенали. Но даже тези запаси са към този момент остарели. Те употребяват даже танкове Т-62 в Украйна “, сподели Резников.

По думите му в този момент Русия е натрупала към 115 боеспособни батальонно-тактически групи, от които 105 се употребяват за попълване на бойния потенциал.

„ Общо военнослужещи може би са до 135 000 души. Но би трябвало да повторя още един път, че това към този момент е коктейл. Има наемници, псевдомобилизирани, студенти, мобилизирани от краткотрайно окупираните територии на CADLR и прочие. Плюс военни експерти “, означи Резников.

Според Резников общонационалният проект на Украйна е да деокупира изцяло украинските територии, завзети от съветските войски, и да доближи границите, интернационално приети през 1991 година

„ Не тези от 2014 или 2015 година и не тези от 24 февруари 2022 година Последната история е успеха на Украйна и възобновяване на територии в границите от 1991 година “, акцентира Резников.

Напомняме, че на 24 февруари 2022 година Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна. Руските войски обстрелват и бомбардират украински градове и села, убивайки цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР