Въпреки че в началото на сезона и Лионел Меси, и

...
Въпреки че в началото на сезона и Лионел Меси, и
Коментари Харесай

Меси срещу Роналдо на 1/8-финал в Шампионската лига

Въпреки че при започване на сезона и Лионел Меси, и Кристиано Роналдо смениха своите клубове, ориста още веднъж откри метод да опълчи най-славните модерни футболисти един против различен. Двамата, трансформирали съперничеството си в именито с екипите на " Барселона " и " Реал " (Мадрид), ще се срещнат на 1/8-финалите в Шампионската лига, откакто по волята на жребия последната изтеглена двойка от днешната гала в Нион беше " Пари Сен Жермен " - " Манчестър Юнайтед ".

Това бе и кулминационната точка на събитието в централата на УЕФА в Швейцария, водено от медийния шеф на европейската футболна асоциация Педро Пинто. Самото изтегляне бе извършено от зам. генералния секретар Джорджо Маркети благодарение на посланика на финала в Санкт Петербург Андрей Аршавин и турнирния шеф Михаел Хезелшверт.

Жребият бе дирижиран дотолкоз, че тимове от една и съща страна или от една и съща предварителна група в първата фаза на ШЛ този сезон да не може да се срещнат в първия кръг на елиминациите. Най-зрелищните двойки, които се оформиха, бяха " Атлетико " (Мадрид) - " Байерн " (Мюнхен), " Интер " - " Аякс ", както и историческото дерби " Бенфика " - " Реал " (Мадрид).

С максимален шанс се оказаха три британски тима, отпред с " Ливърпул ", който изтегли дебютанта в 1/8-финалите " Ред Бул " (Залцбург). Шампионът на Премиър лийг " Манчестър Сити " се падна против " Виляреал ", а първенецът в Шампионската лига " Челси " пък ще играе с " Лил ".

Осминафиналите ще се играят в два мача на разменено посещение, като в реваншите домакини ще бъдат поставените тимове, спечелили своите групи в предварителната фаза. За първи път от над половин век правилото за голове на непознат терен няма да важи и при две равенства ще се играят продължения и вероятно дузпи, без значение от резултатите в обособените срещи.

Датите за първите мачове са 15-16 и 22-23 февруари, а за реваншите - 8-9 и 15-16 март. Жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите ще бъде изтеглен на 18 март. Финалът в шампионата ще се състои на 28 май 2022 година на " Газпром Арена " в Санкт Петербург.

 

1/8-ФИНАЛИ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 2021/2022

" Бенфика " - " Реал " (Мадрид)

" Виляреал " - " Манчестър Сити "

" Атлетико " (Мадрид) - " Байерн " (Мюнхен)

" Ред Бул " (Залцбург) - " Ливърпул "

" Интер " - " Аякс "

" Спортинг " (Лисабон) - " Ювентус "

" Челси " - " Лил "

" Пари Сен Жермен " - " Манчестър Юнайтед "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР