Кличко даде интервю за германски медии от групата Функе, което

...
Кличко даде интервю за германски медии от групата Функе, което
Коментари Харесай

Кметът на Киев обвини украинското правителство, че прави твърде малко за борба с корупцията

Кличко даде изявление за немски медии от групата " Функе ", което беше оповестено през днешния ден. Запитан дали държавното управление е на прав път в битката с корупцията, той отговори: " Можете да зададете този въпрос на всеки жител и съм сигурен, че той ще отговори с " не ". Кличко съобщи, че самият той е " на безусловно същото мнение ".

Украинският президент Володимир Зеленски нееднократно е обявявал, че води сурова борба с корупцията и злоупотребата със средства в държавния уред. Доказването на триумф в тази битка е и причина за участието на страната му в Европейски Съюз, напомня ДПА. Само преди няколко дни министърът на земеделието подаде оставка заради обвинявания в корупция. Украинското антикорупционно бюро го упреква в нелегално заграбване на държавна земя за милиони.

Във връзка с връзките си със Зеленски Кличко изрази страдание за неналичието на единодушие измежду водещите политици в Украйна. " За страдание, в този интервал на война няма единение сред политическите сили ", сподели Кличко. Той означи, че от началото на войната неведнъж се е опитвал да се срещне със Зеленски.

" Но за жалост нямах опция да се срещна персонално със Зеленски. Вероятно той има други занимания. "

В актуалната обстановка е значимо да се не помнят политическите упоритости. " Да преследваш политическа конкуренция в обстановка като тази е нелепост ", акцентира Кличко.

Киевският кмет уточни вредите, нанесени от съветските дронове и прикани за по-голяма интернационална поддръжка за противовъздушната защита на Украйна.

" Имаме недостиг на системи за противовъздушна защита ", акцентира Кличко. Гражданите на Одеса, Днепър и Харков също се нуждаят от отбрана, добави киевският кмет.

След две години война вредите в Киев са големи. Повече от 800 здания са развалени и разрушени от въздушните удари, в това число съвсем 440 жилищни здания. Повече от 200 души са починали вследствие на въздушните удари, в това число седем деца.

През зимата на 2022 година съветската войска се опита да унищожи сериозната инфраструктура на града, съобщи Кличко. " Това е геноцид. Това е гнет - да оставиш най-големия град в Източна Европа без вода, електричество и отопление ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР