Въпреки че през януари отпразнува 14-ата си годишнина и отбеляза

...
Въпреки че през януари отпразнува 14-ата си годишнина и отбеляза
Коментари Харесай

Ето колко пъти Биткойн е бил провъзгласяван за “мъртъв”

Въпреки че през януари отпразнува 14-ата си годишнина и означи забележителен растеж на цената си, Биткойн (BTC) продължава да търпи рецензии от страна на скептиците, които афишират децентрализирания финансов актив (DeFi) за ненужен.

Само през 2023 година Биткойн е обявяван за мъртъв от критиците цели седем пъти.

Според данни , Биткойн е бил обявяван за мъртъв общо 474 пъти. За тази численост способстват известни критици, подкрепени от обилни почитатели и авторитетни уеб страници. Разглежданите поръчки са известни като “ ” и се състоят от наличие от видни критици, новинарски портали и медийни източници, които настояват за идната или съществуващата безполезност на Биткойн, без да прибягват до спекулативни изречения като “ ” или “ “.

Едно от последните лица, които се пробваха да разгласят Биткойн за фиктивен, е Чамат Палихапития, основен изпълнителен шеф и създател на компанията за рисков капитал Social Capital и някогашен върховен началник във Фейсбук (NASDAQ: META). В подкаст от 22 април 2023 година Палихапития разгласи Биткойн за мъртъв, когато цената му беше $27,817.50.

Друг важен критик беше Робин Брукс, основен икономист в Института за интернационалните финанси (IIF) и някогашен валутен пълководец в Goldman Sachs. На 16 март 2023 година Брукс оприличи Биткойн на балон и съобщи, че той е обект на политиката на Федералния запас. По това време Биткойн се оценяваше на $24,746.

В началото на март Харви Джоунс от английския новинарски вестник ” Daily Express ” дефинира Биткойн като “шега, обгърната в машинация ”, и го разкритикува като опция за бърза инвестиция за замогване. По сходен метод в края на януари Робърт Парк от Cincinnati Enquirer назова Биткойн “най-голямата Понци скица на всички времена ”. И в двата случая цената на Биткойн беше към $23,000.

Други известни персони, които написаха надгробни слова за Биткойн през 2023 година, са основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase (NYSE: JPM) Джейми Даймън, геополитическият пълководец Питър Зейхан, телевизионният водещ Джим Креймър и някогашният юрист в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) Джон Рийд Старк. Старк е прочут с изказванието, че “криптовалутата е една огромна шуробаджанащина ”.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР