Въпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град

...
Въпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град
Коментари Харесай

Какво не знаем за Париж

Въпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват доста обстоятелства за него, които са известни на малко хора.

Сред тях е този, че фамозната Айфелова кула е била строена, с цел да бъде срината след 20 години. Когато създавал структурата, Густав Айфел даже не предполагал, че тя ще стои десетки години на едно място.

Проектът бил с план кулата да престои двадесет години. Кулата, която е емблема на Париж, в действителност била част от декора на следващия Международен Панаир.

Тя била приключена през 1889 година и по-късно била употребена и като арка за празнуването на един век от Френската Революция.

След като минал избрания период, било решено кулата да остане, тъй като привличала доста туристи.

Друг незнаен факт е, че първият стриптийз се е танцувал в Париж.

Това се случило през 1894 година, а до тогава в кабаретата танцували полуоблечени девойки. С годините оскъдните им облекла ставали още по-оскъдни, до момента в който се стигнало до началото на половата гражданска война.

 Мулен Руж в Париж

Тогава обаче стриптийзът не изглеждал като сладострастно постепенно събличане. Дамата ненадейно забелязвала мислена бълха в облеклата си и бързо сваляла всичко, до момента в който не оставала по евино облекло.

Освен това малко хора знаят, че актуалният Париж е планиран за военни дейности, по-точно за стратегически, както обичал да се показва Наполеон. В средата на XIX в. Било решено да се разширят и изправят тесните криви улички.

Целта била при възможни военни дейности да може да се реагира по-бързо и съответно, а в това време градът да си остане все по този начин хубав и прелъстителен за хора от разнообразни страни по света.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР