Въпреки че изборите на 2 октомври наближават, неяснотите, свързани с

...
Въпреки че изборите на 2 октомври наближават, неяснотите, свързани с
Коментари Харесай

Пасиансът се нарежда: Пробити политици заграбват властта след вота на 2 октомври

Въпреки че изборите на 2 октомври наближават, неяснотите, свързани с политическата обстановка у нас, се усилват, вместо да се избистрят.

Очаквано нито една партия няма да реализира резултат, който да й разреши да сформира независим кабинет. Последното усилва догатките, че държавно управление няма да има. Това, от своя страна, демотивира гласоподавателите и интензивността на идния избор се чака да е рекордно ниска.

Социологът Димитър Ганев от организация „ Тренд “ твърди, че в случай че бъде формиран кабинет, той няма да издържи цялостен мандат. Министрите в него надали ще бъдат партийни лица на фона на напрежението сред първите две обединения Политическа партия и ГЕРБ, които към този момент „ не просто се карат, само че и се съдят ”.

По всеобщо мнение един от центровете на акцията ще бъде отношението към доставките от „ Газпром “ и Русия. Докато разделянето през 2020 и 2021 година беше на „ статукво ” и „ смяна ”, към този момент са обрисувани два други лагера – този на евроатлантиците – ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, и този с нюансирана позиция – „ Възраждане “, „ Български напредък “, Българска социалистическа партия.

Пред българите сега обаче има единствено една точка в дневния ред и тя е обществената поради повишението на цените, инфлацията, опасенията за тежка зима и несигурността.

Социолозите показват партия ГЕРБ като първа на изборите, а дистанцията сред нея и „ Продължаваме промяната ” се усилва, защото групировката на Петков и Василев стартира да се връща на познатите по-ниски равнища на поддръжка от месец май.

Анализатори считат, че най-важният състезател, от който ще зависи дали ще има държавно управление след изборите, е „ Възраждане ”. Партията на Костадин Костадинов се чака да получи доста добър резултат и съгласно разнообразни изследвания може да се бори за трето или даже за второ място.

Всички социолози означават, че при нея има прикрит капацитет, тъй като част от нейните последователи ме заявяват в социологическите анкети, че ще дадат гласа си за нея. Този резултат към този момент бе регистриран през ноември предходната година, когато.Възраждане “ имаше по-висок резултат от този, който бе регистриран, в изследванията.

Ако ГЕРБ завоюва изборите, мъчно ще може да сформира кабинет. Същото се отнася и ако Политическа партия победят. Дори да се коалират с Българска социалистическа партия и „ Демократична България ”, нужното болшинство от 121 депутати няма да бъде реализирано.

Второ или трето място за „ Възраждане “ във всички случай ще промени разположението на силите и ще наложи негативни настроения в страната против Европейския съюз, както и позитивни към Русия.

Това пък са настройки, които Съединени американски щати нападат изключително гневно и по всевъзможен начин ще се опитат да не позволен се наложат в България.

Реклама

Всеизвестно е, че водачите на „ Промяната “ Кирил Петков и Асен Василев координират регулярно политиката си с американското посолство и бяха стартирани у нас от дипломат Херо Мустафа.

Европа също надали би позволила настроенията против нея да се засилят и ще задейства всички свои благоприятни условия с цел да парира негативизма към Брюксел!

Политически анализатори са на отзиви, че в случай че „ Възраждане “ се показа безапелационно на изборите, то от Америка и Европа ще бъде оказан напън над „ Продължаваме промяната “ да бъде формиран съдружен кабинет с ГЕРБ, с цел да бъде изолиран фенът на копейки Костадин Костадинов.

В сходен кабинет биха могли да се включат даже представители на Демократична България и Движение за права и свободи, за което Narod.bg към този момент писа.

Любопитно е, че от Вашингтон били раздвоени за Българска социалистическа партия. Независимо че водачът на социалистите Корнелия Нинова също върви на инструктажи в американското посолство, което по-скоро включва социалистите в схемата.

Така или другояче тайният проект, който се приготвя още в този момент на столичната улица „ Козяк ”, може да бъде задействан незабавно след 2 октомври.

За неговото реализиране се приказва императивно и то ще бъде цел номер едно на американците. Дори, в случай че би трябвало, ще жертват недиалогичните Кирил Петков и Асен Василев и ще извадят от ръкава жокер от втора линия на „ Промяната ”, с цел да не бъдат позволени доминантни настроения във властта срещу евроатлантическата ориентировка на България.

Съвсем не е инцидентно, че за задачата в обращение са имената на Даниел Лорер и на някогашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев.

Подобен възможен кабинет най-вероятно ще бъде „ експертен ” и за неговата дълготрайност е мъчно да се гадае. От една страна високите сметки за парно, електрическа енергия и всевъзможни артикули ще създадат зимните месеци изключително тежки и ще нанесат имиджови вреди на всяко ръководство.

От друга, това ще е много необятно ръководство, което би му дало по-здрава основа. Рискът на проекта за американците е, че след рухването на сходен кабинет въздействието на „ Възраждане ” може да стане още по-голямо, защото партията ще се затвърди като контрапункт на евроатлантическите обединения.

В същото време българите са в стрес от скочилите до небето цени и се интересуват основно от обществени тематики.

Според социолога Димитър Ганев всевъзможни опити за послания отвън сметките и цените ще бъдат патрони във въздуха. Ако някой ще направи в акцията мощен заключителен спринт, ще е този, който откри метод да изговори проблемите на хората, убеждавайки ги, че ще откри решение на настоящия и задаващия се обществен проблем ”, безапелационен е Ганев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР