Въпреки че е спорен въпросът дали туршиите са вредни или

...
Въпреки че е спорен въпросът дали туршиите са вредни или
Коментари Харесай

Пийте сока на киселите краставички, ползите са безброй!

Въпреки че е противоречив въпросът дали туршиите са нездравословни или не, маринованите краставички са съвсем наложителна част от зимната софра на множеството български фамилии.

Киселите краставички са доста вкусни, а множеството от нас обичат да пият и сока от тях. Оказва се, че точно сокът от киселите краставички има доста и невероятни изгоди за здравето на индивида.

На първо място можем да споменем, че оказва помощ при стомашни киселини. Обикновено оцетът провокира стомашни киселини и неразположение при някои хора. Оцетът в сока от киселите краставички обаче, тъкмо назад на това изказване, работи успокоително на стомаха при други хора.

Като последваща изгода можем да споменем, че успокоява умората след подготовка. Сокът от киселите краставички спомага за обновяване на електролитите след постоянна подготовка при спортисти. В сока се съдържат натрий и естествено оцет, които са нужни за възобновяване на спортуващите, които се потят повече.

 сок от кисели краставички

Според някои американски изследвания и откриватели поглъщането на питиета с по-високо наличие на натрий оказва помощ за подобряването на терморегулацията. Смята се даже, че оцетът облекчава спазмите.

Сокът от кисели краставички облекчава предменструалния синдром /ПМС/. Тук действието е на същия принцип, както при тренировките. Сокът усъвършенства хидратирането на тялото и облекчава болките. Понижава желанието за солени храни, което е много познато на множеството дами в този интервал от месеца.

Друга изгода от сока от киселите краставички е може би най-разпространената и известна, а точно - оказва помощ против махмурлук. Алкохолът оставя чувство за дехидратация, а пиенето на този сок оказва помощ за възобновяване на натрия в организма. В същото време покачва тонуса. А с помощта на електролитите, които съдържа, съумява да ни зареди с сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР