Въпреки че 2020 г. беше много трудна заради пандемията българският

...
Въпреки че 2020 г. беше много трудна заради пандемията българският
Коментари Харесай

Каракачанов: Водят се разговори и за придобиване на подводница

Въпреки че 2020 година беше доста сложна поради пандемията българският боен флот се оправя все по-ефективно със отговорностите си, сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, който участва на разбора на подготовката на Военноморски сили през предходната година. Срещата се организира в Адмиралтейството в наличието на кмета Иван Портних и регионалния шеф Стоян Пасев, заяви Българска телеграфна агенция.

През предходната година военният флот закупи два кораба от вида минен ловджия, както и един хеликоптер, напомни министърът. Той регистрира, че всички планувани учения са извършени освен това извънредно сполучливо. През годината с 40 % се е нараснало времето на вода на българските военни кораби в състава на съюзнически патрулни групи. Военноморските сили не са пропуснали интернационално образование, освен това справяйки се на доста високо равнище.

През годината беше подписана и неповторима по своя темперамент договорка за нови фрегати за флота, като за пръв път от повече от 100 години целево се създават кораби за Военноморски сили, а не се купуват от някъде, сподели министърът.

Той добави, че към този момент се водят диалози и за придобиване на подводница. По думите му концепцията е да се работи по модела за придобиването на минните ловци. Самочувствието на флотските офицери към този момент е друго, сподели още Каракачанов. Според него радваща наклонност е повишаването на интереса към военната работа. Той сподели, че през предходната година за оповестените 100 свободни места във Военноморски сили са кандидатствали 560 души, а през актуалната за 30 места са се конкурирали 190 индивида.

Каракачанов сподели още, че плановете армията да доближи 43 хиляди души, показани в Програмата за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили до 2032 година, не са измислени самоволно, а са на база разбор за качествата, които страната ни би трябвало да има. По думите му са взети поради и плановете за модернизацията на армията.

В политически проект като водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов уточни, че пожелава триумф на парламентарните избори на всеки, който се явява с положителни планове. За групировката, която управлява, съгласно него е немислимо да подписва следизборни обединения с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Позицията на Каракачанов беше, че може би в бъдещия парламент ще има повече фракции от тези в сегашния. Според него това ще направи работата му и съставянето на болшинство много сложни. Въпросът е хората, които се занимават с политика, да имат възприятие за държавничество, а не да отстояват тесните си ползи, да демонстрират зрялост, уточни водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР