Въоръжените сили на Украйна са нанесли масиран ракетен удар по

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли масиран ракетен удар по
Коментари Харесай

Украинските сили обстрелват Луганск с американски ракети HIMARS

Въоръжените сили на Украйна са нанесли масиран ракетен удар по Луганск, употребявайки американските реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS. Според данни на представителството на ЛНР в Съвместния център по надзор и съгласуваност на режима за преустановяване на огъня са изстреляни общо 9 ракети, съобщи ТАСС.

По информация на кореспондента на ТАСС, в нощта на вторник против сряда, към 23:50 ч., в Луганск е прогърмяла първата серия от мощни гърмежи - в регионите на с. Александровка и популации пункт Металлист. Северно от Луганск е избухнал мощен пожар, съпроводен от гърмежи. Непосредствено преди първите гърмежи се е чула пукотевица от системите за противовъздушна защита.

Помощник-министърът на вътрешните работи на ЛНР Виталий Кисельов е съобщил за ТАСС, че по Луганск е бил нанесен удар и от комплекс " Точка-У ". Пуснати са били три ракети с период няколко секунди.

Офицерът от Народната милиция Андрей Марочко заяви в Телеграм, че " няколко украински ракети са достигнали задачите си ". Украинските сили са нанесли масиран удар по военната част на Противовъздушна отбрана в Луганск, която обезпечава сигурността на града.

Представителството на ЛНР в Съвместния център по надзор и съгласуваност на режима за преустановяване на огъня съобщи, че обстрелът на Луганск е бил сбъднат от американските реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS, ситуирани в региона на популации пункт Артьомовск (Бахмут). Засега не се оповестява за жертви и опустошения.

На първи юни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че Вашингтон изпраща нов огромен пакет военна помощ за Киев, в това число реактивни системи за залпов огъня HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) и муниции за тях. Те имат далекобойност до 80 км. Киев заяви, че доставката е получена, на 23 юни, а първите обстрели с американските системи са регистрирани на 28 юни.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР