В Германия започна важен съдебен процес срещу бунтовниците, които под

...
В Германия започна важен съдебен процес срещу бунтовниците, които под
Коментари Харесай

Заговорът за преврат в Германия: Организаторът е търсил помощ от Путин и Нощни вълци

В Германия стартира значим правосъден развой против бунтовниците, които под управлението на немски благородник възнамеряваха въоръжен държавен прелом и желаеха поддръжка от Кремъл. Според BILD първото правосъдно съвещание се е състояло на 21 май във Франкфурт на Майн, предава " Фокус ".

Този правосъден развой е продължение на най-мащабната антитерористична интервенция в историята на модерна Германия, която се организира през декември 2022 година Тогава чиновниците на правоохранителните органи разкриха скрит план, управителен от аристократа Хайнрих декор Рейс, роден през 1951 година Според обявата обвиненият е основал дясна група - " Райхсбюргерите ", която е имала за цел да смъкна републиканската система, да арестува водещи политици, депутати и министри и да възвърне монархията.

" Във вторник стартира правосъдният развой във Франкфурт на Майн. Съдът откри, че по време на подготовката на преврата Рейс се е опитал да откри връзки с Владимир Путин и групировката " Нощни вълци ". Той се е срещал няколко пъти с представители на съветското посолство. В прихванати телефонни диалози той е декларирал, че ще би трябвало да " зареди Калашников ". " Ще ги убия ", е коментирал той за членовете на немското държавно управление ", се показва в обявата.

Друга заговорничка, някогашната съдийка и народен представител в Бундестага Биргит Малзак-Винкеман, е декларирала при закупуването на оръжията, че това е " при положение, че руснаците ненадейно дойдат ". Известно е също по този начин, че " приятелката " на Рейс е родена в Калининград.

Според BILD някои от екстремистите, които са щели да " прочистят върха " на настоящето държавно управление, са свързани с авторитетни публични и финансови кръгове, по-специално измежду тях са някогашни бойци от Бундесвера и някогашен народен представител в Бундестага от " Алтернатива за Германия ".

През 2022 година над 100 обекта на хипотетичните членове на " антиконституционната група " на идеологията " Райхсбюргер " бяха обискирани едновременно, към 20 ареста са осъществени в Берлин, Тюрингия, Баден-Вюртемберг и Саксония.

Според проверяващите заговорниците възнамерявали да щурмуват постройката на Бундестага и казармите на Бундесвера, за което били подготвили 1300 оръжия. В преврата е трябвало да вземат участие 4-5 хиляди души. Бивш народен представител от Бундестага им дал проект за под земята проход до постройката на Народното събрание, само че полицията изпреварила бунтовниците единствено с 24 часа.

Установено е, че през юни 2022 година заговорниците се пробват да провеждат среща в съветското генерално консулство, с цел да обсъдят опцията Москва да признае бъдещото държавно управление, ръководено от Рейс. Един от заговорниците се обърнал и към съветското генерално консулство в Лайпциг, с цел да попита дали Москва е подготвена да " поддържа немските съпротивителни групи ". Руският вицеконсул насрочва среща за 8 декември, само че до тогава атентаторът е задържан.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР